СБУ вилучила в лікарів Міноборони 130 тисяч хабарів в доларах і гривнях (фото)

15:12, 06.12.2018
СБУ вилучила в лікарів Міноборони 130 тисяч хабарів в доларах і гривнях (фото)

Хабарники наживалися на поранених бійцях (фото: прес-служба СБУ)

Лікар-експерт Центральної військово-лікарської комісії та голова центру медико-соціальної експертизи в Києві побудували бізнес на хабарях від поранених учасників АТО. 
 
Про це повідомляє прес-центр СБУ.
 
"Деякі наділені владою особи мають на війні чималий зиск. Чергових таких хапуг наші співробітники викрили в Києві", - йдеться в повідомленні. 
 
Як розповідають в СБУ, в обмін на надання інвалідності хабарники брали данину з поранених бійців.
 
 
Під час обшуків за місцями роботи та проживання злочинців спецслужби виявили понад 20 папок з документами бійців АТО, до кожної з яких було прикріплено конверт з грошима. Загальна сума вилученого складає 130 тисяч доларів.
 
 
"Звичайно ж такі "подвиги" мають бути віддячені: хабарникам світить до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавленням права обіймали відповідні посади", - пояснили у відомстві.
 
 
Нагадаємо, обшуки у зазначених лікарів-хабарників провели після того, як поранений боєць 90-го батальйону 81-ї бригади Петро Олексюк з позивним "Тигр" звернувся до СБУ з повідомленням про вимагання хабара в розмірі 1,5 тисячі доларів: батькам бійця зателефонував співробітник ЦВЛК МОУ, який запропонував зустрітися. На "зустрічі" він повідомив, що встановлення групи інвалідності буде коштувати півтори тисячі доларів. Правоохоронці підготували та провели спецоперацію, завдяки якій вдалося вивести на чисту воду не лише співробітника ЦВЛ, але і його "подільника", голову МСЕК № 1 міста Києва.