США розраховують привітати Україну в якості члена НАТО

10:37, 17.11.2018
США розраховують привітати Україну в якості члена НАТО

Терміни вступу України в НАТО не називаються

Сполучені Штати висловили підтримку прагненням України вступити до НАТО та розраховують одного дня привітати нашу країну в якості повноправного члена Альянсу.

Про це за підсумками проведення Комісії стратегічного партнерства Україна-США заявив глава МЗС України Павло Клімкін, передає "Укрінформ".

"У нашій спільній заяві за підсумками роботи Комісії дуже чітко написано, і ви це не знайдете в багатьох документах, про те, що Сполучені Штати підтримують наші євроатлантичні прагнення, і що одного дня Україна буде в НАТО. Чіткіше сказати вже за визначенням не можна", - підкреслив Павло Клімкін.

У спільній заяві Комісії стратегічного партнерства Україна-США йдеться, що "Сполучені Штати вітають прагнення України щодо вступу в НАТО, які були зафіксовані у Бухарестській декларації 2008 року, і розраховують одного дня привітати Україну у якості повноправного члена Альянсу".

"США підтримують зусилля України, спрямовані на імплементацію безпекових реформ, зазначених у Законі "Про національну безпеку України", а також відзначають продовження участі України у міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки у всьому світі", - йдеться у документі.

"Насправді, вступ до НАТО - це процес не тільки зміни в нашому секторі безпеки і оборони, це процес звільнення насправді всієї країни", - заявив міністр закордонних справ України.

Як повідомляла "УМ", посол Естонії заявив про підтримку його країною вступу України до НАТО.