Степан Полторак покарав 20 генералів за вибухи на військових складах України

15:43, 11.11.2018
Понад 75 військових, серед яких понад 20 генералів, притягнули до відповідальності через вибухи, що відбувалися на складах боєприпасів за останні три роки.
 
Про це в інтерв'ю "5 каналу" розповів міністр оборони Степан Полторак.
 
За його словами, станом на 2014 рік більшість арсеналів мали би бути закриті через проблеми з фінансуванням, а відновити все і на повну - це шалені гроші.
 
Однак, за словами міністра, є й інша проблема - після звільнень та розслідувань нині існує не тільки нестача коштів для охорони режимних об'єктів, але і брак кадрів, які би погодилися взяти на себе відповідальність, усвідомлюючи нестачу коштів.
 
"Після тих подій, які відбувалися у нас, починаючи від Сватово, ми багато чого змінили. І до відповідальності притягували. Я притягнув 75 людей до відповідальності, зокрема - понад 20 генералів. Це призвело до іншої проблеми - зараз ніхто не хоче займати ці посади. Чому? Тому що немає гарного фінансового ресурсу. За сучасних умов забезпечити надійну охорону бази арсеналу дуже важко", - констатує Полторак.
 
Нагадаємо, в ніч на 9 жовтня 2018 року вибухи й пожежа сталися на 6 арсеналі Міноборони поблизу Ічні в Чернігівській області. У військовій прокуратурі заявили, що вибухи в Ічні сталися унаслідок диверсії.