Під Кабінетом міністрів «Національний корпус» вимагає створитити міністерство ветеранів

13:18, 07.11.2018
Під Кабінетом міністрів «Національний корпус» вимагає створитити міністерство ветеранів

"Нацкорпус" мітингує під Кабміном (фото: Партія "Національний корпус" / Facebook)

Сотні людей колоною із прапорами "Національного корпусу" піднялися вулицею Грушевського у Києві до Кабінету міністрів. Вони вимагають створити міністерство ветеранів не на папері, а як реально функціонуючу організацію.

"На сьогодні соціальним захистом, пільгами, працевлаштуванням та іншими питаннями ветеранів війни займаються 22 державних структури. Ветеранам доводиться бігати по двох десятках інстанцій, щоб вирішити свої питання", - зазначає "Національний корпус" у Facebook.

На мітингу також помітно символіку Єдиного союзу патріотів України.



Спільно організації вимагають не лише створення структури, але і щоб її очолила "гідна людина".

"Тому ми підтримуємо вимогу стосовно створення міністерства - однієї установи, яка б займалась справами ветеранів і яку б очолила гідна людина. Так відбувається у всіх цивілізованих країнах", - додають у "Нацкорпусі".

На акцію прийшли народні депутати Андрій Білецький та Олег Петренко. Нагадаємо, за даними письмової реєстрації у Верховній Раді очільник "Національного корпусу" з’являлвся лише на 3 засіданнях із 476.



Як повідомляла "УМ", в урядовому кварталі відбувається мітинг власників авто на єврономерах, які відмовляються розмитнювати їх за діючими нормами.