Розслідування щодо Омеляна в НАБУ і САП завершено

12:51, 06.11.2018
Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування кримінального провадження стосовно міністра інфраструктури Володимира Омеляна за підозрою в незаконному збагаченні і декларуванні недостовірної інформації.
 
Про це "Українській правді" повідомили в САП.
 
"Після того як сторона захисту ознайомиться в розумних термінах з матеріалами, справа піде до суду", - додають в Антикорупційній прокуратурі.
 
22 жовтня, коментуючи перебіг розслідування справи, Володимир Омелян зазначав, що він "у дискусії в досудовому слідстві".
 
"Я сподіваюся, що на цьому вся ця епопея і завершиться, бо я думаю, що і в НАБУ, і в мене є достатньо багато важливих справ, яким треба приділяти увагу", - казав тоді Омелян.
 
Також міністр заявив, що після усіх "цікавих подій навколо себе" (кримінальне провадження ,- ред.) бачить для себе "чіткий шлях - у політику".
 
13 вересня міністру інфраструктури Володимиру Омеляну співробітники НАБУ вручили підозру в незаконному збагаченні та недекларуванні.
 
14 вересня суд відпустив Володимира Омеляна на поруки, але зобов'язав здати закордонні паспорти. Суддя повністю відхилила вимоги прокуратури про арешт або заставу у 5 мільйонів гривень для міністра.
 
Після вироку Володимир Омелян вчергове заявив, що підозра НАБУ політично вмотивована, а керівництво антикорупційного органу діє в інтересах неназваних депутатів.
 
Згодом НАБУ таки надало дозвіл підозрюваному в незаконному збагаченні міністру інфраструктури Володимиру Омеляну виїжджати в закордонні відрядження.
 
19 вересня Солом'янський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт майна очільника Мінінфраструктури Володимира Омеляна, підозрюваного в незаконному збагаченні.