Переможця «Ігор нескорених» Олександра Бєлобокова підозрюють у фальшуванні даних про бойову травму

14:21, 30.10.2018
Переможця «Ігор нескорених» Олександра Бєлобокова підозрюють у фальшуванні даних про бойову травму

Олександр Бєлобоков під час зустрічі в аеропорту команди зі змагань обіцяв сам розповісти про обставини травми (скріншот відео)

Золотого медаліста на змаганнях для поранених ветеранів "Ігри нескорених" Олександра Бєлобокова звинувачують у тому, що він отримав побутову травму, а не під час виконання бойового завдання, однак опинився у збірній та "зайняв місце" справжнього пораненого ветерана АТО.

Розслідування цієї ситуації проводив журналіст Євген Спірін.

Йому вдалося встановити, що в довідці про обставини трами Олександра Бєлобокова від 25 травня 2014 року (місто в цей час контролювалося терористами) зазначено, що вона мала побутовий характер.



Також Олександр Бєлобоков ніколи публічно не називав підрозділ, у якому нібито брав участь в якості добровольця на початку російської окупації Донбасу, а також жодного разу не називав імена або позивні командирів та побратимів.

Однак, на офіційній сторінці Invictus Games Україна зазначено, що звинувачення проти Олександра Бєлобокова - безпідставні.

"Олександ Бєлобоков як доброволець брав участь у визвольній боротьбі за Маріуполь в 2014 році та отримав поранення обох рук, виконуючі бойові завдання в секторі «М» зони АТО. Це підтверджують надані організаційному комітету документи Української добровольчої армії (УДА) за підписом начальника 8-го окремого батальйону УДА та начальника штабу УДА, свідчення військовослужбовців 72 ОМБр, добровольців, бойових побратимів Олександра, волонтерів Самооборони Маріуполя, а також інших учасників бойових дій", - зазначено у повідомленні.

У той же час в соцмережах досі голосно не дали про себе знати "бойові побратими" Олександра Бєлобокова, а волонтери все частіше звинувачують організаторів, які проводили відбори та відправляли до Австралії на змагання ветеранів, у тому, що в погоні за перемогами та медалями травмованого у побуті професійного спортсмена видали за пораненого військовика.



Нагадаємо, Олександр Бєлобоков виграв "золото" у веслуванні на тренажерах (однохвилинний спринт) та "срібло" у штовханні ядра в Австралії на "Іграх нескорених". Всього українська команда із 15 учасників здобула 20 нагород.