Арештоване кримське судно «Норд» продадуть на аукціоні за понад півтора мільйони гривень

14:23, 23.10.2018
Арештоване кримське судно «Норд» продадуть на аукціоні за понад півтора мільйони гривень

Судно "Норд" пустять з молотка (фото: прокуратура АРК Крим)

Арештоване та конфісковане кримське судно "Норд" виставили на продаж на електронних торгах.

Про це повідомляє Новое время.

Арештоване риболовецьке судно Норд передали на реалізацію держпідприємства СЕТАМ Мін'юсту і виставили на продаж.

Судно було побудовано в 1989 році в місті Азов (Ростовська область РФ), його довжина - 23,6 м, ширина - 6,5 м, потужність головного двигуна - 165 кВт, чиста місткість - 32 тонни. Електронні торги відбудуться 7 листопада 2018 року, стартова ціна - 1 626 181 грн.

Як розповіли в Нацагенстві з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів, кошти від реалізації підуть на рахунок АРМА в державному банку і будуть чекати рішення суду.

Відзначається, що все особисте майно членів екіпажу описане і буде передане їм.

"Ми могли побачити ноутбук, одяг, документи на інші особисті справи. Все це залишилося в тому ж вигляді, як було, коли сейнер покинули моряки", - уточнили в відомстві.

Нагадаємо, 25 березня в Азовському морі було затримано кримське риболовецьке судно Норд під прапором Росії. За порушення законодаства України: незаконний перетин адмінмежі із окупованим Кримом та бракон’єрство судно арештували, а стосовно капітана судна Володимира Горбенка відкрили дві справи, згодом йому дозволи повернутися в тимчасово непідконтрольний Україні Крим.

19 квітня стало відомо, що двоє членів екіпажу затриманого керченського сейнера Норд, які обманним шляхом вилетіли з України в Білорусь, прибули в окупований Росією Крим. Тоді повідомлялося, що інші сім членів екіпажу залишаються на території російського посольства в Україні.

Росія вважає затриманих російськими громадянами. Україна заявила, що жоден з них після незаконної анексії Криму не відмовився від українського громадянства. Внаслідок цього їм відмовили в консульській допомозі.