Юлія Мостова розповіла хто є хто в політиці: Медведчук - чесний ворог, а Тимошенко - нелюд

10:12, 16.10.2018
Юлія Мостова розповіла хто є хто в політиці: Медведчук - чесний ворог, а Тимошенко - нелюд

Юлія Мостова назвала головною проблемою України не корупцію, а некомпетентність (фото: ДетекторМедіа)

Головна редакторка видання "Дзеркало тижня" та дружина політика, який заявив про бажання статти президентом, Юлія Мостова у тригодинному інтерв’ю Дмитру Гордону висловила власне бачення того, хто є хто в українській політиці, висловившись про Віктора Медведчука, Сергія Льовочкіна, Юлію Тимошенко, Павла Лазаренка, Петра Порошенка та Анатолія Гриценка.

Віктора Медведчука, кума Володимира Путіна та так звану "руку Кремля" в українській політиці, вона назвала чесим ворогом, який ненавидить усе українське.

"Це чесний ворог... Чесний політик, який продається один раз. Медведчук абсолютно щиро, з моєї суб'єктивної точки зору, ненавидить все українське", - сказала Юлія Мостова.

Вона наголосила, що вважає джерелом ненависті до України Віктора Медведчука проблеми в сім’ї.

"Я подивилася його інтерв'ю з Павлом Кужеєвим. Але у нього там так багато брехні... Навіщо йому брехати? У нього тут під пальцями партії, канали, ЗМІ, радикалізовані атошні організації. Це дуже комплексна людина. У нього комплексний ресурс... Безумовно, на сьогоднішній день, Медведчук в Україні - це впливова фігура. Це дуже соромна обставина... Я не пам'ятаю його таким міцним. Хіба тільки тоді, коли він став єдиним світлом у вікні для Леоніда Кучми після касетного скандалу. Тоді він робив все руками президента. А зараз він сам рука... рука Путіна, і цього не приховує", - зазначила Юлія Мостова.

Юлію Тимошенко вона назвала особою, яка втратила все людське.

"Починали ми з війни. Сильної війни. Ми особливо в розрахунок Тимошенко не брали – ми воювали з Лазаренком … З Юлею було непросто. Тут є дуже багато особистого. Особистого не тільки мого, а, в першу чергу, її … були такі обставини, що, мені здається, я за неї відповідала по-людськи … вона не людина. Вона була людиною. І я любила в ній ці залишки, але вона вже не людина ", – розповіла про стосунки із Юлією Тимошенко Юлія Мостова.

Вона також висловилася і щодо персони Павла Лазаренка. Журналістка сподівається, що він ще повернеться у велику політичну гру.

"Брила, така колгоспна. Авжеж, "матёрый человечище"…Він у своїй реальності не те що на землі стоїть, він вкопаний в неї", - говорить про Павла Лазаренка Юлія Мостова, додаючи, що він свого останнього слова ще до кінця не сказав.

"Я не зловтішаюся, але вважаю, що все, що з ним сталося, він заслужив. Він не був просто жадібним політиком. Він був системним, і його кримінальне крило було жахливим", – зауважила Юлія Мостова.

Водночас головним олігархом України вона вважає президента Петра Порошенка. Визначальним для того, щоб назвати когось олігархом, вона вважає не гроші, а вплив.

При цьому дружина ймовірного кандидата в президенти називає Петра Порошенка безпринципним та критикує його кадрові рішення.

Юлія Мостова розповідає, що за декілька місяців до Революції Гідності Петро Порошенко просив у неї допомоги, щоб повернутися у велику політику, але вона відмовила, бо вважає, що у нього нема стрижня, основи, образно назвала це тим, що на його політичному рентгені нема кісток,а головне - він нещирий.

"Я не допоможу, бо вважаю вас найменш щирим політиком серед усіх, кого я знала за всі роки моєї професії", – говорить нібито про свою пряму відповідь Петру Порошенку Юлія Мостова.

У 2015 році Порошенко "мене запросив… йому треба було скласти враження, що він готовий відповісти на всі мої запитання".

"Я думала орбіти його намалювати. Потім зрозуміла: орбіт немає, є якась комета, великий хвіст космічного сміття… А там Пасенюк, Григоришин, Кононенко, Медведчук – ось, власне, й всі орбіти", – продовжує вона журналістка.

Юлія Мостова перерахувала тих, кого вважає масштабними особистостями. До цього переліку потрапив її чоловік Анатолій Гриценко та екс-регіонал Сергій Льовочкін.

"Якщо ми говоримо про масштабних людей, я не говорю про їх знак "плюс" чи мінус", які зі свого вікна бачили світ, а не стіну сусіднього будинку, то це – Горбулін (державний діяч, учений Володимир Гробулін, – ред.), Марчук (шостий прем’єр-міністр України Євген Марчук, – ред.), Разумков (екс-заступник секретаря РНБО Олександр Разумков, – ред.), Гриценко (очільник партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко, – ред.) Левенець (політолог Юрій Левенець, – ред.), зовсім не дурний, але не затребуваний світлою стороною Льовочкін (екс-голова Адміністрації президента, народний депутат Сергій Льовочкін, – ред.), цікавий Пінчук (бізнесмен та зять екс-президента Леоніда Кучми Віктор Пінчук, – ред.)", – назвала Юлія Мостова свій топ громадських і політичних діячів.

Юлія Мостова після критики ймовірних конкурентів свого чоловіка на виборах, "розкритикувала" і Анатолія Гриценка.

Вона назвала дві його "найгірші" риси - порядність та відповідальність.

Інтерв’ю із Юлією Мостовою у Дмитра Гордона вийшло у трьох частинах.







Нагадаємо, Юлія Мостова розповіла, чому не збирається емігрувати із України. Багато її тверджень розкритикували користувачі соцмереж.