У Мінську священик Олександр Шрамко відсторонений від служіння через фото охорони Кирила

17:10, 15.10.2018
У Мінську священик Олександр Шрамко відсторонений від служіння через фото охорони Кирила

Священик Свято-Михайлівського православного приходу Олександр Шрамко (фото: "Радіо Свобода")

У Мінську священик Свято-Михайлівського православного приходу Олександр Шрамко був відсторонений від служіння за критику патріарха РПЦ Кирила.
 
Священикові сказали, що його усувають від служіння за розміщення їм напередодні фото рясної присутності охорони Кирила. 
 
"Якраз саме за фото з охоронцями, це точно. А ось у що це формально втілять, буде відомо у вівторок", - написав священник у Facebook. 
 
 
Як пише білоруська служба "Радіо Свобода", охорона московського патріарха Кирила пояснила священику, що він "сильно зачепив" ієрарха.
 
"Поки заборона усна. Ми очікували на патріарха вранці, мене покликали і сказали, що я не можу вже служити, що є заборона. Обставини, мовляв, будуть у вівторок. Так що чекаю", - повідомив Шрамко виданню.
 
 
Як з'ясовується, окрім публікації фото, священик в соцмережі критикував поведінку Кирила щодо пересічних православних.
 
"На тебе чекають не одну годину на вулиці. На тебе. Чекають. І ще. Не так багато, як у минулі роки. Але все ж хтось приходить. Кому ти цікавий. Навіть якщо не пускають у собор, куди вхід тільки з перепусткою. Вони прийшли і будуть весь вечір стояти на вулиці, задовольняючись трансляцією на екрані. Чому не дати їм мінімальний живий контакт? Чому потрібно під'їжджати на машині до самих воріт собору і, вийшовши з неї, навіть не озирнутися? Невже так важко вийти хоча б на 100 або 50 метрів (раніше, - ред.) і пройти кілька десятків кроків, вітаючи і благословляючи народ?.. Не розумію", - написав Шрамко.
 
 
"Радіо Свобода" зазначає, що патріарх РПЦ Кирил прилетів до Мінська на білоруському урядовому літаку Bombardier Challenger 850. 
 
На богослужіння приїхав на "Мерседесі" з номером 0002 МІ. У соборі Святого Духа його зустрічали хлібом з сіллю, але він пройшов повз.
 
Як повідомляла "УМ", Московський патріарх Кирило прибув у Мінськ на зустріч з президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Лукашенко підтримав голову Московського патріархату в ситуації з отриманням Україною Томосу, назвавши її "розколом".