Вибухи в Ічні: 15 сіл навколо арсеналу очистили від снарядів (фото)

11:11, 14.10.2018
Вибухи в Ічні: 15 сіл навколо арсеналу очистили від снарядів (фото)

ДСНС ще ліквідує займання на артскладах (фото: dsns.gov.ua)

За минулу добу сапери очистили від снарядів 15 сіл, розташованих навколо 6 арсеналу в Ічні Чернігівської області. 
 
Про це в неділю, 14 жовтня, повідомляє ДСНС.
 
Боєприпаси, які розліталися внаслідок вибухів, забрали з території Ічні та сіл: Монастирище, Вільшани, Коломійцеве, Полове, Колісники, Лісові Сорочинці, Стрільники, Левки, Городнє, Тарасівка, Гмирянка, Коршаки, Лучківці й Червоне.
 
За минулу добу рятувальники обстежили на наявність боєприпасів 5 тисяч 738 домогосподарств, а з початку операції - 10 тисяч 609.
 
За добу вилучено 339 вибухонебезпечних предметів (загалом - 1 тисяча 473), відпрацьовано 49 повідомлень від місцевих мешканців про виявлення боєприпасів (загалом - 230), звітують рятувальники.
 
 
Паралельно ДСНС ліквідує займання на артскладах. 
 
А в суботу 13 жовтня спецавіація рятувальників скинула на осередки пожежі 148 тонн води, загалом же з початку робіт на тліючі боєприпаси скинули 702 тонни води, повідомляють у ДСНС.
 
Також рятувальники загасили одну пожежу лісової підстилки поблизу села Августівка на площі 0,8 га.
 
 
До ліквідації техногенної катастрофи залучено 586 осіб і 137 одиниць техніки, в тому числі два літаки АН-32П і вертоліт Мі-8.
 
Нагадаємо, у ніч на 9 жовтня неподалік Ічні вибухнув склад боєприпасів
 
Міністр оборони України Степан Полторак припустив, що на артелерійському складі неподалік міста Ічня була закладена вибухівка, яка спровокувала масштабну детонацію боєприпасів, для подолання наслдків якої Кабінет міністрів виділив 100 мільйонів гривень.
 
Станом на 10 годину 13 жовтня на території шостого арсеналу Міноборони поблизу Ічні, де нещодавно сталася пожежа на складі боєприпасів, припинилися вибухи. Однак згодом у ДСНС повідомили, що вибухи під Ічнею все ще лунають.