Павло Скаленко заарештований з правом застави у «справі Мартиненка»

13:57, 13.10.2018
Павло Скаленко заарештований з правом застави у «справі Мартиненка»

Павло Скаленко (праворуч) з адвокатом Олександром Усовичем (фото: gazeta.ua)

Суд застосував до підозрюваного по справі НАБУ про заволодіння коштами НАЕК "Енергоатом" Павла Скаленка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у СІЗО до 23 листопада.
 
Як повідомляють "Наші гроші", таке рішення суддя Солом’янського райсуду Києва ухвалив 12 жовтня.
 
Розмір альтернативної застави визначено у розмірі 2,49 мільйона гривень.
 
У разі внесення застави на Скаленка покладено обов’язки, зокрема, не відлучатися з Києва, утриматися від спілкування з іншими фігурантами справи, здати паспорти, носити електронний браслет.
 
Видання пише, що Скаленко з листопада 2017 року перебував у розшуку. 11 жовтня він був затриманий на підставі чинної ухвали суду від 06.02.2018, якою Солом’янський райсуд обрав щодо нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Це означає, що після затримання Скаленку протягом 48 годин мали обрати запобіжний захід.
 
 
Апеляційний суд у квітні цього року розглянув скаргу захисника Скаленка Олексія Цебенка і залишив цю ухвалу без змін.
 
Попри перебування у розшуку Скаленко не був затриманий в аеропорту "Бориспіль" при поверненні в Україну 6 жовтня. Прокурор у засіданні повідомив, що за цим фактом буде ініційована перевірка.
 
"Лінія захисту Скаленка базується на тому, що він нібито не знав про повідомлення йому про підозру і не переховувався. Про підозру він нібито дізнався від матері після повернення в Україну після майже дворічної відсутності", - зазначають "Наші гроші".
 
При цьому захисник Скаленка Цибенко ще у квітні цього року представляв його інтереси в апеляції. Крім того, у судовому засіданні було з’ясовано, що Скаленко повернувся в Україну не сам, а в супроводі одного зі своїх нинішніх захисників Ігоря Керезя (екс-співвласника та голови наглядової ради "Діамантбанку", бізнес-партнера Миколи Мартиненка), який спеціально для цього полетів у Батумі, і потім разом зі Скаленком повернувся до Києва.
 
Нагадаємо, в травні цього року САП вручила обвинувальний акт екс-народному депутату Миколі Мартиненку, підозрюваному у заволодінні майном ДП "НАЕК "Енергоатом".
 

9 січня 2018 року екс-голові комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу Миколі Мартиненку та його захисникам відкрили доступ до матеріалів кримінального провадження.

 

У жовтні 2017 року НАБУ й САП повідомили про підозру в заволодінні майном "Енергоатома" Мартиненку й його ймовірному спільнику, керівнику структурного підрозділу ДП "НАЕК "Енергоатом".