Підрив арсеналу в Ічні: детонацію спровокували 4 вибухи і пожежа (відео)

11:41, 09.10.2018
Підрив арсеналу в Ічні: детонацію спровокували 4 вибухи і пожежа (відео)

Брифінг Міноборони щодо вибухів в Ічні: військові розповіли про ситуацію в зоні надзвичайної ситуації (фото: Новинарня)

Міністрество оборони України на брифінгу щодо ситуації із детонацію на артилерійському складі поблизу міста Ічня на Чернігівщині повідомило, що до надзвичайної ситуаціїх призвели 4 вибухи та пожежа.

"Співробітники СБУ опрацьовують кілька версій, одна із них – версія щодо можливого вчинення диверсії. Опитані чатові підтвердили, що на території зберігання боєприпасів сталося чотири вибухи у різних місцях, які і спричинили пожежу в 5 місцях", - зазначили в Міністрестві оборони.

Про ймовірність диверсії повідомив заступник начальника Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Родіон Тимошенко.

"Майже одночасно вибухи почалися у двох різних місцях, які розташовані на великій відстані одне від одного. Це свідчить про високу ймовірність, що це диверсія", - сказав він.

Водночас повідомляється, що пожежа охопила близько 10% ериторії на складі в селищі Дружба поблизу Ічні.

Військові запевняють, що 50% боєприпасів були вивезені із складів до початку надзвичайної ситуації.

Генерал-майор Родіон Тимошенко запевняє, що інформація ДСНС про 88 тисяч тон боєприпасів на складі, яку розповсюдив 112 телеканал та передрукували інші ЗМІ, не відповідає дійсності.

Точну цифру генерал-майор на брифінгу не сказав, але заявив, що помилка в півтора-два рази.



Нагадаємо, близько 3:40 ранку на складі боєприпасів поблизу Ічні почалася детонація снарядів. Людей почали евакуйовувати, а рух транспорту в районі аварії заборонили. Територію радіусом 
16 кілометрів навколо складів визнали зоною надзвичайної ситуації.

Народний депутат Дмитро Тимчук, який перевіряв цей склад після вибухів у Калинівці 2017 року, заявив, що на всі виявлені порушення в Міноборони та Генштабі відбулися заспокоюючими відписками.