Петиція про заборону каналів 112 та NewsOne набрала необхідну кількість голосів

09:37, 30.09.2018
Петиція про заборону каналів 112 та NewsOne набрала необхідну кількість голосів

Петиція про припинення діяльності "112 Україна" та "НьюзВан" буде винесена на розгляд у Верховній Раді (скріншот інтернет-сторінки)

Зареєстрована на сайті Верховної Ради петиція про заборону антиукраїнської діяльності телеканалів "112 Україна" та NewsOne набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

За 10 днів від її оприлюднення петицію вже підписали 25 324 людини, збір підписів не припиняється.

"Ввимагаємо вжиття всіх необхідних заходів в межах повноважень та в рамках чинного законодавства, щоб у найкоротший термін припинити ліцензійну діяльність телеканалів “112 Україна” та NewsOne", - зазначає автор петиції Артур Переверзєв.

У тексті петиції наголошується, що "народні депутати України не можуть закривати очі та потурати поширенню дезінформації, ворожої пропаганди через інформаційні активи Кремля в Україні, зокрема на телеканалах “112 Україна” та NewsOne, які активно транслюють інформаційнійну політику “руского міра” в Україні та перебувають під управління кума Путіна - Медведчука та регіонала Мураєва, який виступає проти декомунізації та називав Олега Сенцова терористом".

Артур Переверзєв наголошує, що окрім "ворожої пропаганди" телеканал "112 Україна" має низку порушень ліцензійних умов.

Після завершення збору підписів у депутатів є 20 днів, щоб винести її на розгляд та ще 10 для того, щоб обговорити пропозиції громадян.

Проігнорувати звернення українців депутати не зможуть.

Як повідомляла "УМ", Євген Мураєв віддав в управління телеканал NewsOne соратнику януковича Андрію Портнову.