МЗС Росії вимагає компенсації за облите лайном авто глави Росспівробітництва у Києві

14:46, 28.09.2018
МЗС Росії вимагає компенсації за облите лайном авто глави Росспівробітництва у Києві

Облиті лайном автівки представників Росії у Києві (фото: Rodion Shovkoshytnyi / Facebook)

У Міністрестві закордонних справ Росії вимагають вибачень, покарання винних та відшкодування збитків за акцію під будівлею Росспівробітництва, під час якої закидали лайном та пробили колеса в автівок представників Росії, а на територію установи полетіли димові шашки.

Про це повідомляє Українська правда.

"На територію установи були кинуті димові шашки, нанесені образливі написи на його огородження, а також завдано збитків автотранспорту російських дипломатів", - йдеться в повідомленні МЗС Росії.

Російські дипломати стверджують, що співробітники патрульної поліції і Нацгвардії України, які прибули на місце події "мовчки спостерігали за безчинствами і нічого не робили".

Детальніше про подію у Facebook розповів Родіон Шовкошитний.

"В Києві проваджали голову "россутруднічєства" Воробйова. ... Проводжати його приїхали дяді і тьоті з посольства РФ, всякі російські дипломати і українські малороси. А рядом якраз випадково проходили люди всякі, небайдужі до долі країни. І якраз з собою зовсім випадково в них виявилися димові шашки та пару відер з гівном", - написав він та опублікував фото із місця подій.

Прес-секретар столичної поліції Оксана Блищик розповіла "Українській правді", що правову кваліфікацію події дадуть після першочергової перевірки.

Вона повідомила, що повідомлення про подію до поліції Шевченківського району столиці надійшло 27 вересня о 15.00.

"Туди виїхали правоохоронці провели огляд місця події. Правоохоронці вилучили залишки димових шашок і кілька відер (імовірно, з фекаліями – УП)", - сказала Оксана Блищик.

Вона зазначила, що правоохоронці опитали двох представників торгового представництва РФ, які засвідчили, що напад вчинили приблизно 10 осіб.

Нагадаємо, директора "Росспівробітництва" Костянтина Воробйова облили зеленкою та лайном перед акцією "Безсмертний полк".