«Євробляхери» влаштували мітинг під Кабміном (фото, відео)

13:38, 19.09.2018
«Євробляхери» влаштували мітинг під Кабміном (фото, відео)

У центрі Києва біля Кабміну проходить мітинг власників авто на іноземній реєстрації з вимогою доступного розмитнення імпортних автомобілів.
 
Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".
 
Відзначається, що по вулиці Грушевського, від готелю "Київ" до Національного художнього музею по обидва боки дороги припарковані автомобілі мітингувальників на єврономерах. 
 
Під Кабміном перебуває близько 400 активістів. Вони тримають в руках символіку "Автоєвросили" з різних міст України та плакати з вимогами встановити безпечну ситуацію на дорозі і впровадити доступне розмитнення автомобілів.
 
 
Через мітинг у центрі Києва утворилися затори. Про це свідчать дані онлай-сервісу Google, який відстежує ситуацію на дорогах.
 
 
Зазначено, що на вулиці Грушевського до Європейської площі тягнеться затор. На проїжджій частині припаркувалися сотні машин.
 

Будівлю уряду охороняють кілька десятків правоохоронців.
 
11 липня власники авто на єврономерах бунтували також під стінами Верховної Ради. Тоді "євробляхери" вимагали від влади вирішити питання з розмитненням авто на європейській реєстрації до кінця 2018 року.
 
Врешті-решт 17 липня, у свій останній робочий день перед канікулами, народні депутати таки підтримали в першому читанні два законопроекти про розмитнення автомобілів на єврономерах.