НАБУ дозволило Володимиру Омеляну виїжджати в закордонні відрядження

13:15, 16.09.2018
НАБУ дозволило Володимиру Омеляну виїжджати в закордонні відрядження

Омелян може тимчасово повернути закордонний паспорт для поїздки у відрядження (фото: прес-служба міністерства інфраструктури України)

Національне антикорупційне бюро надало дозвіл підозрюваному в незаконному збагаченні міністру інфраструктури Володимиру Омеляну виїжджати у закордонні відрядження.
 
Про це "Громадському" повідомив адвокат Омеляна Олександр Лисак.
 
"На виконання ухвали суду ми здали паспорти. І подали заяву до НАБУ, аби детектив надав дозвіл на виїзд у відрядження. Детектив НАБУ дав дозвіл. Паспорти надають і потім, після повернення (із закордонного відрядження, - ред.), він (Омелян, - ред.) має здати паспорти", - пояснив Лисак.
 
14 вересня суд відпустив Володимира Омеляна на поруки, але зобов'язав здати закордонні паспорти. Суддя повністю відхилила вимоги прокуратури про арешт або заставу у 5 мільйонів гривень для міністра.
 
Після вироку Володимир Омелян вчергове заявив, що підозра НАБУ політично вмотивована, а керівництво антикорупційного органу діє в інтересах неназваних депутатів.

Водночас він наголосив, що рішення суду про здачу паспортів перешкодить виконанню обов’язків міністра. Наприклад, у міністра інфраструктури на завтра, 15 вересня, заплановано відрядження закордон, чи зможе він проводити закордонні зустрічі наразі не зрозуміло.
 
У чому звинувачують Володимира Омеляна, читайте в "УМ".