Замовника вбивства Віталія Олешка «Сармата» затримали: він повернувся із Криму

16:41, 15.09.2018
Замовника вбивства Віталія Олешка «Сармата» затримали: він повернувся із Криму

Віталій Олешко загинув 31 липня

Підозрюваного у замовленні вбивства Віталія Олешка "Сармата" затримали у ЗАпорізькій області, коли він повернувся із Криму.

Про це повідомляє перший заступник глави Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

"Вчора в Запорізькій області працівниками кримінальної поліції України разом зі слідством в ході проведення спеціальних заходів за підтримки прокуратури Запорізької області був затриманий 38-річний чоловік - один із підозрюваних в замовленні та організації навмисного вбивства 31 липня 2018 року Віталія Олешка", - написав він.

За даними правоохоронця, цей чоловік майже відразу після скоєння вбивства виїхав разом зі своєю сім’єю до окупованого Криму, але, заспокоївшись, вирішив повернутися назад.

"Я обіцяв жінці вбитого Віталія Олешка, який пройшов пекло війни на Сході нашої держави, встановити замовників та організаторів вбивства. Сьогодні перший з них пішов", - додав перший заступник глави Нацполіції.

В'ячеслав Аброськін нагадав, що вже заарештовані та утримаються в слідчому ізоляторі четверо виконавців злочину, хоча у серпні повідомлялося про 5 затриманих у справі.

Нагадаємо, Віталія Олешка з позивним "Сармат" застрелили 31 липня в Бердянську на очах у дружини і знайомих. Його вбили двома пострілами в спину у дворі його будинку-готелю. Там же і розташовувалося кафе, де він сидів у компанії дружини.

У серпні повідомлялося, що п’ять осіб, яких підозрюють у вбивстві Віталія Олешка затримали на Запоріжжі.

Один з підозрюваних - Артем Матюшин, уродженець Донецької області. Служив в підрозділі "Торнадо", а потім - в "Азові".

При цьому вбивці "Сармата" у день злочину їздили на авто Держгеокадастру.

Вдові Віталія Олешка погрожували розправою. Погрози надійшли ві адвоката одного із підозрюваних.