Путін знайшов підозрюваних в отруєнні Скрипалів «Новачком» у Росії

11:47, 12.09.2018
Путін знайшов підозрюваних в отруєнні Скрипалів «Новачком» у Росії

"Нічого там особливого і кримінального немає", - заявив Путін. (фото: прес-служба президента Росії)

Президент Росії Володимир Путін заявив, що підозрювані у справі отруєння нервовим агентом "Новачок" у британському Солсбері перебувають в Росії.
 
Про це повідомляє ТАСС.
 
За його словами, російська влада знає про цих людей, але нічого кримінального сказати про них не може.
 
"Ми, звичайно, подивилися, що це за люди, і знаємо, хто вони такі. Ми їх знайшли, - повідомив Путін. - Нічого там особливого і кримінального немає, запевняю вас".
 
5 вересня прокурори Британії оголосили, що вважають причетними до отруєння колишнього співробітника російських спецслужб Сергія Скрипаля та його дочки Юлії двох росіян - Олександра Петрова і Руслана Боширова. Слідство вважає, що підозрювані могли в'їхати на територію Британії не під справжніми іменами.
 
При цьому підозрювані у використанні хімічної зброї на території Британії для замаху на Сергія та Юлію Скрипалів громадяни Росії із паспортами Олександра Петрова та Руслана Боширова до появи в Солсбері шість разів літали до швейцарської Женеви.
 
Але в МЗС Росії оголошення Британією імен підозрюваних в отруєнні Скрипалів назвали спробою роздути антиросійську істерію.
 
Сергій Скрипаль, колишній російський шпигун, отруєний у Великій Британії, в останні роки співпрацював з розвідкою Іспанії, країною, яка перебуває в постійній боротьбі з російськими організованими злочинними групами, деякі з яких пов'язані з російським урядом.