Юрій Луценко анонсував повернення в політику після президентських виборів

15:04, 11.09.2018
Юрій Луценко анонсував повернення в політику після президентських виборів

Юрій Луценко вважає себе аполітичним на посаді Генерального прокурора (фото: Радіо свобода)

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко анонсував своє повернення в політику після виборів президента, але до виборів у парламент та місцеві органи влади.

Про це він заявив у розлогому інтерв’ю виданню Цензор.Нет.

"Я вважаю, що мій політичний досвід та можливість сказати «ні» по всім вісьмом телефонам — потрібен тут до завершення президентських виборів. А після цього за будь-якого результату я маю намір підготуватися та перейти в українську політику. Хочу підкреслити — за будь-якого результату виборів", - заявив Юрій Луценко.

При цьому він не відкидає можливість поновлення співправці із Віталієм Кличком, який наразі обіймає посаду міського голови Києва.

"Так, я дійсно спілкуюся з приводу майбутньої парламентської кампанії з Кличком. Ми ведемо про це дуже хороші розмови. Але не тільки з ним", - сказав Луценко.

При цьому на запитання про те, хто із теперішніх фаворитів президентських перегонів після отримання влади спробує "посадити Луценка" за прикладом Віктора Януковича, генеральний прокурор заявив, що ніколи не діяв виходячи із "шкурних інтересів".

"Я не допустив використання ГПУ для політично мотивованих посадок невинуватих", - додав Юрій Луценко.

Нагадаємо, Юрій Луценко жорстко розкритикував депутатів, які проігнорували подання на зняття депутатської недоторканості із Олександра Вілкула, Дмитра Колєснікова, Олександра Пономарьова та Сергія Дунаєва. Подання він обіцяв внести наприкінці серпня, однак досі не зробив цього.

Також Генеральний прокурор зробив заяву про бажання притягнути до відповідальності за розкрадання армії ще одного нардепа, але іме його не назвав, як і не згадав про це в інтерв’ю, коли говорив про повторне подання на вищезгаданих депутатів.