Двоє військовиків забезпечували амефетаміном навчальний центр Збройних сил на Чернігівщині

16:20, 10.09.2018
Двоє військовиків забезпечували амефетаміном навчальний центр Збройних сил на Чернігівщині

Силовики вилучили 97 патронів до автоматичної вогнепальної зброї, 15 вибухових пакетів, 11 димових шашок, 3 поліетиленові пакети з речовиною схожою на "канабіс", а також "амфетамін" у кількості 200 грамів (фото: прес-служба Генпрокуратури)

Військова прокуратура спільно з поліцією і СБУ затримали на збуті 50 грамів амфетаміну двох військовослужбовців однієї з військових частин Збройних сил та цивільну особу.
 
Про це 10 вересня повідомляє прес-служба Генпрокуратури.
 
"Наркоділки в погонах закуповували наркотики в Києві, після чого поширювали їх серед військовослужбовців строкової та контрактної служби в навчальному центрі ЗСУ на Чернігівщині", - зазначили у відомстві.
 
Правоохоронці встановили, що у період серпня - вересня 2018 року підозрювані збули психотропу "амфетамін" у кількості 100 грамів.
 
Під час обшуку за місцем проживання і транспортних засобів затриманих, силовики вилучили 97 патронів до автоматичної вогнепальної зброї, 15 вибухових пакетів, 11 димових шашок, 3 поліетиленові пакети з речовиною схожою на "канабіс", а також "амфетамін" у кількості 200 грамів.
 
 
Наразі двом учасникам злочинного угруповання готують повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), а третьому їх спільнику - у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 3 ст. 307 ККУ.
 
 
Також прокуратура клопотатиме до суду про запобіжний захід у вигляді взяття під варту для всіх підозрюваних.
 
Нагадаємо, в серпні в передмісті Ужгорода між селами Розівка та Холмок поліцейські виявили схованку з 130 кілограмами марихуани на 39 мільйонів гривень.