У депутата Юрія Дерев'янка вкрали квартиру на Пушкінській у Києві

11:37, 06.09.2018
У депутата Юрія Дерев'янка вкрали квартиру на Пушкінській у Києві

Народний депутат Юрій Дерев’янко постраждав від шахрайства? (фото: Юрій Дерев’янко / Facebook)

Народний депутат Юрій Дерев’янко стверджує, що в нього завдяки шахрайській схемі вкрали квартиру в центрі Києва, якою він володів понад 20 років.

Він розповів, що нещодавно виявив, що в його квартирі невстановлені особи змінили замки та виламали домофон.

"Мою квартиру у Києві, якою я володію вже 20 років і в якій прописаний вкрали! Змінили ім’я власника, поміняли замки і в один момент моя власність стала уже не моєю", - написав Юрій Дерев’янко.

З’ясувалося, що до Реєстру прав власності на нерухоме майно були внесені зміни у липні 2018 року, коли він перебував на засіданні Верховної Ради.

"Новим" власником квартири став Писанко Іван Іванович, який нібито має договір купівлі-продажу квартири від 1999 року, хоча Юрій Дерев’янко отримав її у власнісь ще 1997 року, і, за його словами, квартиру не продавав.

Юрій Дерев’янко викликав поліцію, яка відкрила кримінальне провадження.



Депутат стверджує, що невідомі підстави для внесення змін до Реєстру прав на нерухомість, завдяки яким він втратив квартиру.



Дві квартири у Києві, отримані у власність 1997 року, внесені до декларація Юрія Дерев’янка за 2017 рік. Відповідно до даних декларації, він володіє однією квартирою спільно із батьком, а іншою - із невідомою народному депутату особою, громадянином України. При цьому квартира, де другий власник невідомий депутатові, була придбана майже в 5 разів дешевше за ту, де власниками зазначені батько та син Дерев’янки.



Нагадаємо, Юрій Дерев’янко вважається членом ради "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі та подавав законопроект про імпічмент президента.

Він стверджує, що перші свої кошти заробив завдяки нічним підробіткам охоронцем в часи студентства, вклав їх у долари та завдяки інфляції отримав прибутки. Після цього він організвав власний бізнес, а згодом пішов у політику.

Водночас  13 листопада 2017 року Юрій Дерев’янко був викликаний до Генеральної прокуратури України у справі щодо несплати податків. У Генеральній прокуратурі запропонували йому сплатити близько 62 мільйонів гривень податків в обмін на зняття звинувачення.