Пєсков через вбивство Захарченка занепокоївся напруженістю на Донбасі

13:15, 01.09.2018
Загибель ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка - "провокація, яка веде до підвищення напруженості" на Донбасі.
 
Про це 1 вересня заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.
 
"Загибель Захарченка, безумовно, веде до підвищення напруженості в регіоні, що само по собі, звичайно, не сприяє формуванню умов для виходу хоча б на перспективу початку реалізації Мінських домовленостей. ... Це, безумовно, провокація. Ще належить остаточно з'ясувати, хто стоїть за цією провокацією", - заявив Пєсков.
 
Він додав, що Володимир Путін "поки не планує контактів з в.о.голови ДНР Дмитром Трапєзніковим".
 
"Ні, зараз не планується (контактів, - ред.), графік сьогодні досить напружений: зараз буде офіційний візит президента Азербайджану, потім вже частина дня, присвячена (дитячому центру) "Сіріус" Дню знань" ... Тому зараз якихось інших контактів не планується, вони просто зараз неможливі", - повідомив прес-секретар президента Росії.
 
Нагадаємо, ватажка донецьких терористів Олександра Захарченка, який був формальним керівником "ДНР", підірвали в кафе "Сєпар" в центрі окупованого Донецька на бульварі Пушкіна.
 
При цьому метою кілерів в Донецьку міг бути зовсім не ватажок ДНР Олександр Захарченко. Швидше за все, вони полювали на Олександра Тимофєєва ("Ташкент"). Таку думку висловив координатор російського проекту "Доброволец.орг", що займається відправкою найманців на Донбас, Михайло Полинков.