Лукашенко поскаржився, що Росія шантажує його кредитом в 400 мільйонів доларів

19:28, 27.08.2018
Лукашенко поскаржився, що Росія шантажує його кредитом в 400 мільйонів доларів

За словами Лукашенка, "росіяни не видали з єврозесовськіх фондів" Білорусі частину кредитів

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що планує домовитися з президентом Росії Володимиром Путіним про перерахування Мінську двох останніх траншів кредиту Євразійського фонду стабілізації і розвитку на 400 мільйонів доларів.
 
Про це він повідомив в в ефірі телеканалу "Білорусь-1", передає "Інтерфакс-Білорусь".
 
За його словами, "росіяни не видали з єврозесовськіх фондів" Білорусі частину кредитів, що вимагає обговорення.
 
"Але якщо прийняті рішення, їх треба виконувати. Там два транші по 200 мільйонів доларів всього. 400 мільйонів доларів залишилося. Це хіба гроші? Вони починають пов'язувати з якимись іншими питаннями", - сказав Лукашенко.
 
Він додав, що на зустрічі у Сочі, 22 серпня, вони не обговорювали з Путіним питання кредитів, проте планують це зробити в найближчому майбутньому.
 
"Я думаю, що ми його обговоримо, та не обговоримо, а приймемо остаточне рішення, коли у нас буде зустріч", - уточнив президент Білорусі.
 
В агентстві зазначили, що Білорусь підписала в березні 2016 року угоду з ЄФСР про виділення кредиту на 2 мільярди доларів сімома траншами протягом 2016-2017 років. До теперішнього часу Мінськ отримав п'ять траншів на 1,6 мільярда доларів.
 
Також Олександр Лукашенко анонсував зустріч з Володимиром Путіним в розширеному складі, за участю прем'єрів і урядів двох країн ,найближчим часом.
 
Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко призначив нове керівництво уряду.