Порошенко попередив Європу про «троянського коня» у вигляді Північного потоку-2

13:49, 10.08.2018
Порошенко попередив Європу про «троянського коня» у вигляді Північного потоку-2

Порошенко закликав європейських партнерів твердо відстоювати власну енергетичну безпеку (фото facebook.com/petroporoshenko)

Президент України Петро Порошенко закликав європейських партнерів відстоювати свою енергетичну безпеку і назвав газопровід "Північний потік-2" "троянським конем" Кремля.
 
Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.
 
"Північний потік-2" - це "троянський кінь" Кремля проти європейської енергетичної і, врешті-решт, геополітичної безпеки. Відмова від реалізації проекту в рамках Третього енергетичного пакету ЄС та свідоме невиконання "Газпромом" рішень Стокгольмського арбітражу по справах з Україною - це чіткі і недвозначні сигнали щодо справжніх мотивів газопроводу і його потенційних катастрофічних наслідків для Європейського Союзу", - написав президент України.
 
У цьому контексті Порошенко закликав європейських партнерів твердо відстоювати власну енергетичну безпеку і "якнайшвидше позбутися оманливих та згубних кремлівських чар".
 
Наприкінці липня компанія Nord Stream 2 почала укладати перші труби в рамках спорудження газопроводу "Північний потік-2", по якому природній газ буде прямо поставлятися з Росії в Німеччину.
 
Спорудження спірного газопроводу "Північний потік-2", проти якого різко виступають Україна, країни Балтії і Польща та США, планується завершити до кінця 2019 року.