У фігурантки ДТП в Харкові Зайцевої виявили пропуски занять в автошколі

16:04, 27.07.2018
У фігурантки ДТП в Харкові Зайцевої виявили пропуски занять в автошколі

Триває розслідування провадження відносно автошколи, у якій навчалась Зайцева

Слідство встановило, що підозрювана у вчиненні ДТП з 6 жертвами у Харкові Олена Зайцева пропускала заняття у автомобільній школі.
 
Про це "Українській правді" повідомила речниця поліції Харківської області Олена Баранник.
 
Вона відзначила, що триває розслідування провадження відносно автошколи, у якій навчалась Зайцева, за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу. 
 
"Наразі є інформація, що були в неї пропуски занять. Але ж школа - це школа, це ж не обов’язкове", - сказала Баранник.
 
Жодної іншої інформації про кількість та причину цих пропусків вона надати не змогла.
 
"Слідство триває. Наразі це так званий "паперовий період", коли вивчають, от зокрема, журнали відвідуваності", - сказала речник поліції.
 
Баранник також додала, що станом на 27 липня одного з ключових свідків у справі ДТП, лікаря-нарколога Олену Федірко не оголошували у розшук для приводу до суду.
 
"Суд просив її доставити у суд. Це був не примусовий привід. Наскільки я зрозуміла, Федірко за тією адресою, яку надав суд, не знайшли. Про результати правоохоронці доповідатимуть у суді. А далі все залежить від рішення суду. Якщо суд прийме рішення про оголошення у розшук офіційний і здійснити примусову доставку, то поліція буде вживати відповідних заходів і виконувати це", - пояснила речник поліції Київської області.
 
25 липня Київський районний суд Харкова продовжив запобіжний захід фігурантам смертельного ДТП в Харкові - Олені Зайцевій та Геннадію Дронову. 
 
Прокуратура зазначає вину обох заарештованих у справі - Олени Зайцевої та Геннадія Дронова. За її інформацією, Дронову загрожує 10 років, Зайцевій - максимум 7 років з пом'якшуючими обставинами.