Водій BMW, що вбив матір з сином у Черкасах, в суді не визнавав вини і просився додому

11:00, 27.07.2018
Водій BMW, що вбив матір з сином у Черкасах, в суді не визнавав вини і просився додому

Все засідання обвинувачений прикривав обличчя аркушем паперу (фото infomist.ck.ua)

У четвер 27 липня в Черкасах Придніпровський районний суд взяв під варту водія Миколу Захарченка, який 24 липня на перехресті вулиць Чорновола та Чайковського збив на смерть 28-річну Ірину Коровіну та її 4-річного сина Андрійка.
 
У суді, як інформує черкаське видання "Інфоміст", обвинувачений не визнавав вини та переконував, що заслуговує запобіжного заходу, не пов’язаного із обмеженням волі. 
 
Його захисники пояснювали, що він має малолітню дитину та дружину і просили обрати як запобіжний захід цілодобовий домашній арешт. 
 
 
Але райсуд прийняв рішення - утримання під вартою на термін 60 днів, до 28 вересня, без права внесення застави.
 
Микола Іванович Захаренко народився в Могильовській області Білорусі, зареєстрований у Харкові. За місцем реєстрації не проживає, обвинувачений зазначив на суді, що живе в Черкасах. 
 
 
Він є громадянином України, був раніше судимий, а також  ув’язнений із 2008 до 2012 року за статтею хуліганство. Всі ці дані озвучив сам Захарченко в залі суду. 
 
Неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності. Захаренко був позбавлений права керувати транспортним засобом до 2020 року. 
 

Все засідання обвинувачений прикривав обличчя аркушем паперу. Присутні біля Захарченка поставили лампадки на знак пам’яті про загиблих у ДТП.
 
 
Як повідомляла "УМ", смертельна ДТП в Черкасах сталася через те, що BMW, за кермом якого був п’яний Захарченко, влетів у Fiat, який зупинився на червоне світло світлофора. Останній смертельно травмував на пішоходному переході молоду маму та її сина. Загиблими виявилися Ірина та Андрій Коровіні, дружина та син співробітника поліції Черкас.