Отруєний «Новачком» Чарлі Роулі прийшов до тями

12:06, 11.07.2018
Отруєний «Новачком» Чарлі Роулі прийшов до тями

Пара, отруєна "Новачком". Фото BBC

Отруєний "Новачком" британець Чарлі Роулі прийшов до тями. Лікарі кажуть, що загроза його життю зберігається, йому необхідний цілодобовий догляд. Про це повідомляє BBC.
 
"Ми спостерігаємо невелике, але значне поліпшення стану Чарлі Роулі. Він знаходиться в критичному, але стабільному стані і тепер перебуває в свідомості. Чарлі і раніше дуже погано себе почував. Його стан, як і раніше, вимагає догляду фахівця і цілодобової допомоги тут в районній лікарні Солсбері", - розповіла глава сестринського відділення лікарні Лорна Уілкінсон.
 
Як відомо, 9 липня лікарні померла 44-річна Дон Стерджес, яка отруїлася "Новачком" разом з Роулі. Після її смерті поліція Великобританії завела кримінальну справу про вбивство. Міністр оборони Британії звинуватив в загибелі жінки Росію.
 
"Її організм не впорався з отруєнням через алкогольну та наркотичну залежність. Її тіло було занадто слабким, щоб впоратися з цим", - розповіла мати загиблої.
 
У Стерджесс залишилося троє дітей - 23-річний Ейдан, 19-річний Еван і 10-річна Грейс, яка проживає з бабусею.
 
Як повідомляла "УМ", у сусідньому з британським Солсбері місті були виявлені дві людини без свідомості. Чоловіка та жінку відправили до лікарні в Солсбері. Водночас очевидці повідомляли, що евакуйовували постраждалих у спеціальних захисних костюмах, які були схожі на ті, що використовували експерти під час розслідування отруєння Скрипалів.
 
Британська поліція заявила, що чоловік і жінка теж отримали ураження нервово-паралітичною отрутою "Новічок".

Організація із заборони хімічної зброї підтвердила отруєння Сергія та Юлії Скрипалів "Новічком", який виготовлявся в Росії.

Британська прем’єрка Тереза Мей звинуватила Росію в хімічній атаці на території її країни. Через це із понад 30 країн вислали російських дипломатів. Росія відмовляється визнавати, що отрута вироблена та привезена з Росії.