«Вчора йому було дуже погано»: Олега Сенцова змогла відвідати сестра

18:14, 05.07.2018
«Вчора йому було дуже погано»: Олега Сенцова змогла відвідати сестра

Олег Сенцов просить підтримати інших політв’язнів

Двоюрідна сестра українського політв’язня Олега Сенцова Наталія Каплан зустрілася із ним у колонії в Лабитнангі та розповіла про стан його здоров’я.

Про це вона повідомила "Громадському".

"Я була на побаченні з Олегом Сенцовим, проговорили ми з ним дві години. Це було короткострокове побачення, Олег зараз важить 75 кг при зрості 190 см, за час голодування він втратив 15 кг", - розповіла вона.

За її словами, Сенцов просить всіх, хто приїжджає до нього в Лабитнангі, щоб їздили не до нього, а до інших політв'язнів, за яких він бореться.

"Він дуже вдячний, що так багато дій навколо його імені, що люди не опускають руки та продовжують боротися. Але разом з тим, він дуже розчарований, що дуже мало уваги іншим політв'язням і вважає, що якщо звільнять його одного, це буде повний провал", - додала Каплан.

Зокрема, Сенцов попросив українського омбудсмена Людмилу Денісову, незалежних лікарів, які намагалися до нього приїхати, консулів і владику Климента, щоб вони приїжджали до інших політв'язнів.

Вона також розповіла, що стан здоров'я Сенцова на сьогодні задовільний, його стан змінюється, аналізи не дуже хороші, але "нічого критичного немає".

"Вчора йому було дуже погано, сьогодні - нормально. На побачення він прийшов сам. Стан погіршується до вечора. Каже, що йому зараз набагато легше. Найважчий період - перші три тижні голодування. Зараз йому ставлять крапельниці. Без них він би вже не вижив. Припиняти голодування він не збирається. Сказав, що піде до кінця і вірить в перемогу. Налаштований оптимістично, вірить, що не просто так. І вірить в перемогу", - додала Наталія Каплан.

За її словами, з розваг у нього - телевізор, він також пише і редагує свої старі записи. Сенцов просить не відправляти йому книги, яких у нього дуже багато.

Востаннє Наталія Каплан бачила свого брата під час оголошення йому вироку у Ростові-на-Дону у 2014-му році.

Нагадаємо, Олег Сенцов у Росії був засуджений на 20 років за звинуваченнями у підготовці теракту.

Політв’язень оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українців-заручників Кремля.

Він тримає голодування вже 52 днів.

Під час акцій на підтримку Олега Сенцова та інших політв’язнів керівництву Німеччнини та Франції нагадали, що Росія тримає в заручниках громадян інших держав, однак це не заважає Володимиру Путіну виступати на міжнародній арені, проводити зустрічі із Ангелою Меркель, Еммануелем Макроном та готуватися до саміту із Дональдом Трампом, а ще проводити світову першість із футболу.

Як повідомляла "УМ", українській омбудсвумен Людмилі Денісовій нахабно відмовили у зустрічах із Олегом Сенцовим, Станіславом Клихом, Романом Сущенком попри обіцянки Володимира Путіна.

Ще одного політв’язня Володимира Балуха зусудили до 5 років колонії сьогодні, 5 липня.