Верховну Раду оточили правоохоронці через мітинг шахтарів

11:46, 05.07.2018
Верховну Раду оточили правоохоронці через мітинг шахтарів

Шахтарі вимагають виплати боргів по заробітній платі (фото: Укрінформ)

Під Верховною Радою зібралося близько тисячі осіб на мітинг шахтарів, будівлю парламенту взяли під посилену охорону.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Учасники акції вимагають погасити борги по заробітній платі. Вони стукають касками по тротуару і створюють шумовий фон.

Вони демонструють плакати з написами "Ми не вимагаємо чужого, ми прийшли по свою зарплату", "Досить говорити - пора діяти", "Віддайте нашу зарплату", "Народні депутати, підтримайте законопроект 8362" і "Ні закриттю шахт".

Крім того, вони тримають у руках символіку "Незалежні профспілки гірників України", "Лисичанськвугілля" та інших організацій і підприємств.



Кореспондент видання "Укрінформ" зазначає, що мітингувальники вимагають ухвалити законопроект №8362, яким пропонується збільшити видатки держбюджету на 2018 рік за бюджетною програмою "Здійснення заходів із забезпечення вітчизняного виробництва вугільної продукції та подальшого реформування сектору вугільної промисловості" на 2800,0 млн грн.

Наразі у Верховній Раді триває пленарне засідання, депутати сьогодні мають розглянути призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

Нагадаємо, під час попереднього мітингу під Верховною Радою, на якому об’єдналися шахтарі, ліквідатори аварії на ЧАЕС та ветерани війни в Афганістані, декілька активістів спробували прорватися через кордони поліції до будівлі парламенту.