Вячеслав Куцмай і Андрій Маслов загинули в бою під Горлівкою (фото)

20:18, 21.05.2018
Вячеслав Куцмай і Андрій Маслов загинули в бою під Горлівкою (фото)

Вячеслав Куцмай (ліворуч) і Андрій Маслов (праворуч).

Командир протидиверсійної групи 24-ї бригади Андрій Маслов і його бойовий побратим Вячеслав Куцмай загинули у запеклому бою з ворогом поблизу нещодавно зільненого села Південне (Чигирі) поблизу окупованої Горлівки у понеділок о п’ятій ранку. Ще четверо бійців отримали поранення.

 

Про це повідомляється на сторінці 24-ї ОМБр імені короля Данила у Facebook.

 

Зокрема, захисники України зазначають, що ворог не полишає спроб вибити підрозділи Королівської бригади ЗСУ зі звільненого нещодавно населеного пункту Південне (Чигирі), що належить до зони відповідальності України.

 

"Близько 5 ранку на південній околиці села Південне була виявлена диверсійна група противника у кількості до 10 осіб. Протидиверсійний резерв бригади висунувся на перехват ДРГ, зупинивши її просування та відкинувши ворога від позицій захисників України", – йдеться в повідомленні.

 

Повідомляється, що в результаті боєзіткнення ворог поніс значні втрати і, прикриваючись шквальним мінометним вогнем своїх батарей, змушений був відійти.

 

 

«На жаль, під час боєзіткнення від вогню ворога загинули двоє наших побратимів. Один з них – командир протидиверсійної групи Андрій Маслов. Він, як найближчий побратим і заступник, очолив підрозділ після загибелі Володимира Майбороди, продовживши славні традиції цього підрозділу. Другий - Вячеслав Куцмай, його побратим. Осколкові поранення отримали також 4 військовослужбовців, які зараз перебувають у госпіталі, де їм надається кваліфікована медична допомога», - йдеться у повідомленні Королівської бригади.

 

 

Водночас, користувач Facebook Анатолий Виногродский додає, що загиблими є побратими з позивними «Футболіст» і «Цинк».

 

 

«Зранку загинули бійці батальону «Донбас», які перейшли до 16-го батальону і підтримали блокаду торгівлі на крові! З 21-го, які перейшли в 16-й бат, загинуло 9... Це побратими Футболіст і Цинк. Спочивайте з миром побратими», - написав Виногродський.

 

В інших дописах волонтерів і побратимів повідомляється, що командир Андрій Маслов загинув у день свого народження. 

 

За неофіційними даними, саме у цій місцевості напередодні українські вояки узяли в полон трьох терористів.