Під Львовом знищили табір ромів

20:43, 10.05.2018
Під Львовом знищили табір ромів

Поблизу смт Рудне біля Львова 9 травня спалили табір ромів. У результаті цього було знищено майно ромів, а самі жителі табору були змушені залишити  поселення.
 
Про це повідомляється на сайті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.
 
"У зв’язку з цим, Уповноваженим направлено запит до керівництва Головного управління Національної поліції у Львівській області з проханням вжити заходів реагування відповідно до вимог законодавства за означеними фактами, а також гарантувати публічну безпеку і порядок у смт Рудне Залізничного району м. Львова", - йдеться у повідомленні.
 
Денісова виразила занепокоєння тенденцією до збільшення кількості інцидентів на ґрунті нетерпимості щодо представників ромської національної меншини.
 
Уповноважена з прав людини зазначає, що табір спалили невідомі, проте  згідно з інформацією на сторінці у Facebook Адміністратор 1580_Львів, у цьому брали участь представники Личаківької райадміністрації, поліція, управління безпеки міста. Після цього ЛКП "Зелений Львів" прибрав парк.
 
На сторінці зазначається, що до них звернулася мешканка району і поскаржилася, що роми палять шини і вирубують дерева у парку.
 
"Марія Мельниченко, ваше звернення надіслане 27 квітня стосовно парку "Погулянка" біля вул. Олеся, де оселився ромський табір та смітив, палив гуму.  РА Личаківський район (Личаківька райадміністрація, - ред.) спільно із поліцією та управлінням безпеки міста із ромами було проведено роз'яснювальну роботу, після чого вони покинули цю територію. ЛКП "Зелений Львів" було прибрано парк, фото додаємо".
 
 
 
Як повідомлялося, 21 квітня У Києві праворадикали з організації C14 розігнали табір ромів на Лисій горі в Голосіївському районі. Поліція Києва розслідує кримінальне провадження за двома статтями – «навмисне пошкодження майна шляхом підпалу», а також – «хуліганство».