Заступника прокурора Вінничини спіймали на хабарі в $6 тисяч

13:48, 11.04.2018
Заступника прокурора Вінничини спіймали на хабарі в $6 тисяч

Затримання хабарника на Вінничині (СБУ)

Заступника прокурора Вінницької області спіймали на хабарі в 6 тисяч доларів, які він отримав за закриття кримінальної справи про самозахоплення землі.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Встановлено, що посадовець вимагав шість тисяч доларів США за вирішення питання стосовно закриття кримінального провадження щодо самовільного захоплення 50 гектарів земель сільськогосподарського призначення в одному із районів Вінниччини", - йдеться в повідомленні.



Разом із заступником обласного прокурора затримали і двох посередників, які допомагали отримати хабар.

Досудове розслідування у рамках відкритого кримінального провадження здійснюється за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Покарання, у разі доведення, що прокурор таки взяв хабар, складатиме від 5 до 10 рові за ґратами із конфіскацією майна.



За інформацією видання "Українські новини", затриманий - Олександр Попеско. Інформацію про арешт саме цього заступника прокурора підтверджують і регіональні ЗМІ.

Слідчі будуть вимагати його арешту з альтернативою застави.

Олександр Попеско обіймає посаду заступника прокурора Вінничини із квітня 2015 року. До цього він із 2001 року працював помічником прокурора, а згодом прокурором на різних посадах у Вінницькій області.