Мер Одеси Труханов і його заступник Вугельман здали паспорти

16:23, 19.02.2018
Мер Одеси Труханов і його заступник Вугельман здали паспорти

Геннадій Труханов здав паспорт і продовжує виконувати повноваження мера Одеси.

Міський голова Одеси Геннадій Труханов та його заступник Павло Вугельман, яких підозрюють у привласненні майна, здали свої закордонні паспорти співробітникам НАБУ. 

 

Про це повідомили адавокати підозрюваних журналістам у понеділок.

 

Так, адвокат Олександр Лисак повідомив "Українським новинам", що Труханов "здав паспорт ще 15 лютого", а адвокат Андрій Циганков повідомив "Українській правді", що Вугельман теж одразу після рішення суду про видачу на поруки здав паспорт співробітникам НАБУ.

 

"(Вугельман) пішов і виконав ухвалу суду. Здав тільки свій закордонний паспорт", – повідомив пан Циганков.

 

Водночас, у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили, що подали до Солом’янського райсуду Києва клопотання про арешт майна Труханова та Вугельмана.

 

Циганкову ж поки що відомо лише про бажання САП відсторонити підозрюваних від керівних посад в Одесі: "Ми лише отримали клопотання про відсторонення від посади. Про арешт майна поки немає інформації".

 

Адвокат також повідомив, що особисто просив народних депутатів Олександра Пресмана ("Відродження") та Юрія Мірошниченка ("Опозиційний блок") взяти Вугельмана на поруки.

 

Він пояснив, що до Пресмана звернувся, бо той є народним депутатом із Одеси і вони знайомі особисто.

 

"По Мірошниченку – це була моя рекомендація. Він не зміг вчасно приїхати, на жаль, але ми виходили з його позиції, що особа до визнання винною в суді не має піддаватися фактично покаранню", – додав Циганков і пояснив, що вважає взяття під варту покаранням.

 

Водночас, у Солом'янському райсуді Києва повідомили, що до канцелярії надійшло клопотання про відсторонення Геннадія Труханова від посади міського голови Одеси.

 

Клопотання надійшло вдень 19 лютого.

 

Як повідомляла «УМ», 14 лютого Труханова затримали в столичному аеропорту "Бориспіль",  хоча мер стверджував, що сам прийшов до НАБУ.

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд арештувати Труханова з альтернативою застави в сумі 50 млн грн, але Солом'янський суд Києва відпустив Труханова на поруки нардепа від БПП Дмитра Голубова.

 

16 лютого Труханов прийшов на засідання Одеської міськради.

 

За даними УП, загалом Труханов фігурує у трьох справах: 1) щодо підписання мирової угоди з Борисом Кауфманом та Олександром Грановським щодо Одеського аеропорту; 2)  щодо купівлі приміщень заводу "Краян" за завищеними цінами під потреби міської влади; 3) щодо привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт із реконструкції автодоріг.