В заступниці голови Міграційної служби Пімахової НАБУ влаштувало обшук

14:55, 24.01.2018
В заступниці голови Міграційної служби Пімахової НАБУ влаштувало обшук

Обшуки в Діани Пімахової (Богдан Хмельницький / Facebook)

У квартирі заступниці голови Міграційної служби Діани Пімахової на вулиці Механізаторів у Києві та в її робочому кабінеті слідчі Національного антикорупційного бюро влаштували обшук.

Про це повідомив адвокат Діани Пімахової Богдан Хмельницький.

"Ранок знову починається з клієнтів. Просто зараз НАБУ проводить обшук у мого клієнта Діни Пімахової", - написав богдан Хмельницький у Facebook.

Він зазначив, що співробітники НАБУ не дочекалися адвоката, виламали двері і почали проводити обшук.

В прес-службі НАБУ підтвердили факт обшуків.

"Підтверджуємо, що сьогодні відбуваються слідчі дії в рамках розслідування кримінального провадження. Більше деталей повідомимо згодом", - цитує заяву прес-служби "Українська правда".

Нагадаємо, наколо особи Діани Пімахової розгорівся скандал, коли співробітник НАБУ "під прикриттям" запропонував їй хабар за видучу паспорта, а вона у відповідь поскаржилася в прокуратуру, тому операція НАБУ була зірвана слідчими СБУ, які звинуватили антикорупціонерів у спробі дати хабар чесній чиновниці.

Через це розгорівся скандал навколо законності діяльності "агентів під прикриттям", яких не відбирали на публічному конкурсі, а також обговорення етичності пропозицій хабарів чиновникам, яких підозрюють в корупції.

Як повідомляла "УМ", Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв, що "не вважає Пімахову янголом". За його словами, у діях Діани Пімахової є склад корупційного злочину, а Президент України "розбірки" між антикорупційними відомствами та ГПУ і СБУ назвав карнавалом.