До Одеси не пускають вантажівки через снігопад

20:41, 16.01.2018
До Одеси не пускають вантажівки через снігопад

В Одесі через завірюху украй ускладнено рух транспорту.

Рух вантажного транспорту припинено у зв’язку зі складними погодними умовами з Миколаєва у бік Одеси.

 

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської ОДА у вівторок ввечері.

 

"16 січня під керівництвом заступника голови Миколаївської ОДА Валентина Гайдаржи відбулася нарада з перевізниками та власниками автостанцій Миколаївщини щодо врегулювання роботи у період складних погодних умов. Присутніх поінформували, що за прогнозами синоптиків, 17-18 січня на території Миколаївської області передбачаються значні опади снігу – до 40 см, а також перепади мінусової та плюсової температур, що може спричинити ускладнення руху на дорогах. Отож, офіційно з 14.00 призупинено рух вантажного транспорту у бік Одеси", - йдеться у повідомленні.

 

Пан Гайдаржи також звернув увагу на необхідність організації роботи спеціалізованої розчищувальної техніки у місцях гаражування автобусів та маршрутних таксі для врегулювання їхньої безперебійної роботи у період снігопаду.

 

Увагу перевізників також звернули на важливість скорочення інтервалу руху в години "пік", аби люди довго не очікували транспорт на зупинках.

 

Обласна влада оголосила перевізникам про потребу перевезення пільговиків без обмежень, укомплектування автобусів тросами та лопатами для допомоги інших водіям у разі потреби.

 

Водночас, у самій Одесі істотно сповільнився рух транспорту через налипання мокрого снігу.

 

В місті вже оголосили штормове попередження, і рекомендували роботодавцям зробити короткий день для працівників.

 

Завірюха значно ускладнила роботу громадського транспорту. В аеропорту Одеси переносять і скасовують рейси.

 

На дорогах міста відбулися десятки аварій. У дві години дня синоптики зафіксували пік снігопаду, тому поліція закрила місто для вантажівок.