Міхеіл Саакшвілі прийшов до Генеральної прокуратури, але відмовився давати свідчення

11:15, 18.12.2017
Міхеіл Саакшвілі прийшов до Генеральної прокуратури, але відмовився давати свідчення

Міхеіл Саакашвілі прибув до ГПУ (Mikheil Saakashvili / Facebook)

Лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі з’явився на виклик слідчого до будівлі Генеральної прокуратури, проте відмовився заходити в приміщення та давати покази.

Про це повідомляє "Українська правда".

Міхеіл Саакашвілі спілкувався із журналістами, коли на ґанок будівлі Генеральної прокуратури вийшов слідчий Олександр Говорущак та закликав підозрюваного у співпраці із кримінальними угруповуваннями політика пройти в кабунет для допиту.

"Саакашвілі обурився: "Це у вас такі жести? Заспокойтеся. Руками не розмахуйте, юначе". Коли слідчий попросив не підвищувати на нього голос, Саакашвілі заявив: "А я вам кажу стуліть пельку й послухайте мого адвоката". На спробу слідчого наполягти на своєму, Саакашвілі кинув: "Оце ваша прокуратура!", - описує події "Українська правда".

Адвокат Міхеіла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький заявив, що його клієнт не порушував процедуру, а давати свідчення відмовився, бо слідчі Генеральної прокуратури не мають повноважень, адже слідчим органом визначено слідчий відділ Служби безпеки України.

"Михайло Саакашвілі після того, як отримав повістку поштою, 15 грудня подав клопотання на старшого групи прокурора Домбровського з вимогою негайно передати матеріали кримінальної справи органу досудового розслідування, а саме Слідчому відділу Головного управління СБУ у Києві та Київській області", – сказав Чорнолуцький.

Нагадаємо, Генеральний прокурор звинуватив Міхеіла Саакашвілі в тому, що він взяв 500 тисяч доларів у олігарха-втікача Сергія Курченка на фінансування акцій протесту в Києві.

Як повідомляла "УМ", Міхеіла Саакашвілі викликали на допит 18 грудня до слідчого Я.В. Домбровського.