Холодницький пророкує «війну» антикорупціонерів із ГПУ

18:17, 11.12.2017
Холодницький пророкує «війну» антикорупціонерів із ГПУ

Назар Холодницький попереджає про війну з ГПУ.

Сполучені Штати і Держдеп, зокрема, підтримують антикорупційні органи, які діють в Україні, але "дуже не задоволені" ситуацією, що склалася між Генпрокуратурою з одного боку і НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури – з іншого.

 

Про це заявив керівник САП Назар Холодницький в інтерв'ю "1+1".

 

"Перший меседж, який ми почули у Держдепартаменті США - дослівно -"ми вас підтримуємо на 1000%". Друге - що усі конфлікти мають вирішуватися правовим шляхом", - зазначив пан Холодницький.

 

І продовжив: "Третє - якщо є злочинні дії у діях працівників прокуратури, вони мають бути досліджені слідством і направлені до суду або закрити провадження. Так само якщо прокурори САП чи НАБУ вчинили якісь злочинні дії, мають також нести відповідальність - за наслідками об'єктивного і незалежного слідства".

 

На питання, чи буде "війна" в результаті протистояння між НАБУ, САП та ГПУ, Холодницький зауважив: "Якщо не буде вирішено конфлікт, прогнозую, що так, буде війна, а жертвою, врешті, стане уся країна. Якщо антикорупційні органи, які мають працювати виключно у юридичній сфері, будуть "зніматися"  через політичні мотиви, - це є крах усієї політичної і антикорупційної реформи точно".

 

Як повідомляла «УМ», СБУ і ГПУ та НАБУ і САП перебувають у стані конфлікту через розслідування корупції в Державній міграційній службі.

 

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що операцію в міграційній службі проводили спільно з Федеральним бюро розслідувань США – так само, як і у "бурштиновій справі".

 

Тоді як Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що весь апарат агентів НАБУ станом на сьогоднішній день є поза законом. Пізніше він  проігнорував відкриття Глобального Форуму з повернення активів у США, присвячений чотирьом країнам, у тому числі Україні, куди був запрошений разом із представниками НАБУ та САП.