ФБР відповіло на заяву Луценка про іноземних агентів

07:33, 07.12.2017
ФБР відповіло на заяву Луценка про іноземних агентів

Федеральне бюро розслідувань США надало заяву щодо звинувачень генпрокурора Юрія Луценка щодо співробітництва з НАБУ і САП - співробітники ФБР працюють з НАБУ у межах, визначених Меморандумом щодо порозуміння і не є оперативними агентами.
 
Таку заяву ФБР оприлюднило у відповідь на запит "Голосу Аперики".
 
"ФБР дотримується законів України і ніколи не працює за межами визначеними Меморандумом щодо порозуміння", - наголошують у ФБР.
 
Як сказано у заяві, співробітники ФБР працюють з НАБУ на тимчасовій, ротаційній основі з метою підтримки відносин між сторонами і не є оперативними агентами.
 
"Будь-які заяви про протилежне – неправдиві", - наголошує американське бюро.
 
ФБР пояснює, що його працівники взаємодіють із партнерами у правоохоронних агенціях в усьому світі, і допомагають розслідувати корупційні злочини, коли до них звертаються по допомогу.
 
"Ми цінуємо наші відносини з НАБУ та САП і вважаємо, що їх співробітники професіонали та заслуговують на довіру. НАБУ та САП це молоді організації, які зіткнулись із великими викликами у роботі, яку вони здійснюють для України. ФБР буде і надалі надавати НАБУ та САП підтримку та допомогу, яка їм необхідна у їх важливій роботі заради народу України", - йдеться у документі.

Раніше, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що весь апарат агентів НАБУ станом на сьогоднішній день є поза законом, а під час роботи вони використовують контрабандну техніку, а також незаконно співпрацюють з "іноземними агентами".