На Дніпропетровщині поліція затримала 24 особи після нападу на виборчу дільницю

08:30, 30.10.2017

У Дніпропетровській області поліція затримала 24 особи після нападу на виборчу дільницю у селищі Майське, де проходило голосування за депутатів та голову об’єднаної територіальної громади.

Про це повідомляє прес-служба поліції.

Там зазначають, що в нападників при собі була зброя - автомати.

Після погрому у виборчій дільниці невідомі намагались втекти на семи автомобілях. Правоохоронці знайшли їх у результаті оперативного плану «Перехоплення».

«На посту автомобілі були зупинені. Особи, які перебували в автомобілях доставлені до Синельниківського відділення поліції. Під час огляду їх автомобілів поліцейські виявили велику кількість зброї», — йдеться у повідомленні поліції.

Дії затриманих кваліфікували за частиною 3 статті 157 Кримінального кодексу України (Перешкоджання здійсненню виборчого права). За вчинення цього кримінального правопорушення передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі до 12 років.

При цьому під час нападу на виборчу дільницю у селищі Майське Дніпропетровської області постраждали двоє співробітників поліції.

Нагадаємо, увечері 29 жовтня на виборчу дільницю зайшли до 20 невідомих осіб, які побили у приміщенні вікна та пошкодили майно. Після цього невідомі кинули димові шашки та зникли на автомобілях.

В різних регіонах України 29 жовтня пройшли перші місцеві вибори у 201 об'єднаній територіальній громаді. Голосування має відбутися на 1 947 виборчих дільницях. Усього до 2018 року в Україні повинні пройти перші вибори в 667 об'єднаних громадах.

Як повідомляла "УМ", на Хмельниччині виборцям роздавали по 500 гривень та "дарували" теплі речі.