Ердоган обговорив з Путіним ситуацію в Сирії

12:58, 29.10.2017

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з російським колегою Володимиром Путіним.

 

Про це повідомили в адміністрації глави Турецької держави, передає агентство Anadolu  у неділю.

 

«Бесіда відбулася напередодні ввечері. Лідери двох країн разом з двосторонніми відносинами обговорили ситуацію в Сирії», - йдеться в повідомленні.

 

Як зазначається, відбувся обмін думками по взаємодії у сфері енергетики, зокрема, з реалізації проектів будівництва АЕС «Аккую» і газопроводу «Турецький потік».

 

Ердоган і Путін зійшлися в думці про необхідність вжиття заходів для подальшого розширення товарообігу між Туреччиною і Росією.

 

Сирійський конфлікт було обговорено у світлі наміченого на 30-31 жовтня в Астані сьомого раунду переговорів. Підкреслена значущість нарощування злагоджених і скоординированных зусиль із зони деескалації в провінції Ідліб.

 

Нагадаємо, 25 жовтня російська окупаційна влада неочікувано видала Туреччині кримських політв’язнів, заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза. Вони стверджують, що їх смушували писати прохання про помилуванню Володимиру Путіну, але Умеров і Чийгоз відмовилися просити помилування в окупанта.

 

26 жовтня Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз зустрілися із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом, який домовився із Володимиром Путіним про їх звільнення