Путіна обурив пам’ятник Петлюрі у Вінниці

08:51, 20.10.2017
Путіна обурив пам’ятник Петлюрі у Вінниці

Путін зробив низку антиукраїнських заяв у Сочі.

Президент РФ Володимир Путін вважає, що пам'ятник Верховному отаману УНР Симону Петлюрі у Вінниці встановили всупереч волі українців. Відтак він повторив відомі міфи радянської пропагади про Петлюру.

 

Про це Путін заявив в ході засідання клубу "Валдай" в Сочі у четвер ввечері.

 

"Зараз встановили пам'ятник Петлюрі - це людина нацистських поглядів, антисеміт, який винищував євреїв під час війни", - повторив Путін штампи радянської пропаганди.

 

При цьому господар Кремля заявив, що це дії уряду, а не народу України.

 

"Це не український народ робить, це все робиться з подачі відповідних правлячих структур. Чому ж ви мовчите?", - здивувався президент РФ. І додав, що проти пам’ятника висловився лише Єврейський конгрес.

 

При цьому, Путіну нібито невідомі доведені істориками факти, що Петлюра насправді намагався припинити хвилю антиєврейських погромів, а не організувати їх.

 

Як повідомляла «УМ», 14 жовтня у Вінниці з нагоди Дня захисника України відбулося урочисте відкриття першого в Україні скульптурного пам'ятника головному отаману УНР Симону Петлюрі.

 

Пам'ятник зроблений місцевим скульптором Володимиром Оврахом на замовлення вінницького мецената Сергія Капусти та за підтримки місцевої влади.

 

Нагадаємо, у Сочі Путін також цинічно заявив, що закриття кордону між Росією і Донбасом призведе до різанини і "трагедії", яку він порівняв з подіями у Сребрениці  1993 року, коли сербські війська вбили більше 7 тисяч мусульман.