Керівник окупації Криму Андрій Сердюков зламав хребет в аварії (відео)

08:11, 20.09.2017
Керівник окупації Криму Андрій Сердюков зламав хребет в аварії (відео)

Командувач повітряно-десантними військами Росії генерал-полковник Андрій Сердюков.

Командувач повітряно-десантними військами Росії генерал-полковник Андрій Сердюков потрапив у жахливу аварію в Мурманській області. В результаті генерал у важкому стані, із серйозною черепно-мозковою травмою та переломом хребта був доставлений в реанімацію госпіталю Північного флоту.

 

Про це повідомляють російські ЗМІ.

 

Зазначається, що аварія сталася на 1420-му кілометрі автодороги Р21 "Кола" в Росії  ще 15 вересня о 14:45, але повідомили про неї лише зараз.

 

В мікроавтобус генерала, який прямував в кортежі у супроводі машин військової автоінспекції, врізався легковий автомобіль.

 

Як випливає з матеріалів перевірки ДТП, у кортеж, в якому слідував мікроавтобус Volkswagen Caravella російського головкому, врізався Chevrolet Lanos, який виїхав із зустрічної смуги. В результаті зіткнення мікроавтобус перекинувся.

 

Однак, як можна побачити на відео, суцільну лінію на дорозі частково перетнув саме мікроавтобус військового.

 

Окрім генерала Сердюкова постраждав так само 52-річний заступник Головкому з повітряно-десантної підготовки РФ, генерал-майор Володимир Кочетков: з численними переломами він також був госпіталізований. Крім того, травми в результаті аварії отримали 49-річний помічник головкому і 35-річний ад'ютант.

 

Водій Chevrolet, 34-річний житель Мурманська, від отриманих травм помер у машині швидкої допомоги. Його 39-річна дружина з важкими травмами госпіталізована. Двоє їхніх дітей, хлопчики 16 і 17 років, відбулися незначними травмами.

 

Експертиза показала, що водій службового мікроавтобуса був тверезий, у ДТП він отримав незначні забої.

 

В Міноборони РФ повідомили, що стан здоров'я командувача ВДВ РФ характеризується медиками як задовільний, його життю нічого не загрожує.

 

Варто відзначити, що Андрій Сердюков є командувачем ВДВ РФ з жовтня 2016 року.

Однак раніше він був начальником штабу і першим заступником командувача Південного військового округу

 

За інформацією російських ЗМІ, саме Сердюков керував операцією із захоплення Криму навесні 2014 року.

 

Російський генерал реалізував спецоперацію, коли російські військові забезпечили прийняття парламентом Криму рішення про проведення незаконного референдуму про приєднання до РФ, який був організований протягом трьох тижнів.