На Одещині оголосили жалобу за загиблими у вогні дітьми з табору «Вікторія»

12:04, 16.09.2017
На Одещині оголосили жалобу за загиблими у вогні дітьми з табору «Вікторія»

Причини пожежі у таборі "Вікторія" ще встановлюються.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов оголосив жалобу в області через загибель двох дітей під час пожежі у дитячому оздоровчому комплексі «Вікторія» в Одесі в ніч на суботу.

 

"Трагедія. Від гніву та жалю бракує слів. На Одещині траур", - написав пан Степанов у Facebook.

 

Наразі в облдержадміністрації відбувається нарада комісії з розслідування причин трагедії.

 

За даними Одеського облуправління Державної служби з надзвичайних ситуацій, у результаті пожежі двоє дітей загинули, ще двоє отримали травми, їх шпиталізовано. Тривають пошуки ще однієї зниклої дівчинки.

 

До лікарні доставлено двоє неповнолітніх 2006-го року народження, дівчинка з  діагнозом: забиття хребта, тупа травма черева, хлопчик з діагнозом: отруєння продуктами горіння.

 

Водночас прем'єр Володимир Гройсман у кулуарах YES у Києві заявив, що винні в пожежі в одеському таборі мають бути покарані.

 

"Якщо це спричинено халатністю або неадекватними діями людей, які відповідали за безпеку – їх треба жорстко покарати за це", - заявив прем'єр.

 

Гройсман також сказав, що, за попередньою інформацією, цей комплекс у травні цього року був обстежений, в тому числі, на протипожежну безпеку.

 

За даними рятувальників, пожежею було охоплено понад півтисячі квадратних метрів площі, вогонь розповсюджувався поривами вітру по легкозаймистих дерев’яних конструкціях та створював загрозу загоряння сусідніх житлових корпусів.

 

Муніципальний дитячий оздоровчий комплекс «Вікторія» розташований на вулиці Дача Ковалевського поблизу від Чорноморського узбережжя. Установа працює упродовж цілого року. Осінньо-зимовий сезон стартував 4 вересня.

 

Там перебували діти з малозабезпечених, багатодітних сімей, з сімей переселенців і «чорнобильців»,діти військовослужбовців, що проходять службу в зоні АТО, а також вихованці дитячих творчих колективів закладів освіти міста.

 

За три останніх роки у «Вікторії» було проведено реконструкцію, зокрема побудовано кілька двоповерхових дерев’яних спальних корпуси. Один з них згорів минулої ночі. Налякані діти вистрибували з вікон під час пожежі. 

 

За інформацією регіонального управління Національної поліції, відомості про пожежу внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).