Додон заборонив армії Молдови брати участь у міжнародних навчаннях в Україні

12:37, 05.09.2017
Додон заборонив армії Молдови брати участь у міжнародних навчаннях в Україні

Ігор Додон неочікувано не пустив армію Молдови до України (Dodon Igor)

Президент Молдови Ігор Додон розпорядився, щоб усі приготування військових до навчань Rapid Trident-2017 були скасовані, а Україну сповістили, що представники країни не прибудуть.

Про це повідомляється на Facebook Ігоря Додона, де опублікували його переписку із заступником міністра оборони Георге Галбурою.

Ігор Додон нагадав армійським чиновникам, що дозвіл Національної армії Молдови у міжнародних військових навчаннях дає лише президент країни.

У той же час пояснень, що стало причиною такого рішення, Ігор Додон не надав.




Наприкінці серпня заступник міністра оборони сповістив президентуру про участь 57 військових у навчаннях Rapid Trident, які пройдуть на Яворівському полігоні у Львівській області для підготовки до миротворчої місії в Косово, відзначає "Українська правда".

Галбура зазначив, що молдовські військові беруть участь в цих навчаннях з 1996 року в рамках програми "Партнерство заради миру", а все спорядження і розміщення оплачуються організаторами.

Як повідомляла "УМ", представники армії Молдови марширували Хрещатиком на параді до 26-ї річниці Незалежності України у колоні країн-партнерів.