В'ячеслав Іванушкін з Кривого Рогу загинув від кулі снайпера під Мар’їнкою

22:22, 08.08.2017
В'ячеслав Іванушкін з Кривого Рогу загинув від кулі снайпера під Мар’їнкою

В'ячеслав Іванушкін був старшим солдатом 46-го батальйону спецпризначення "Донбас-Україна".

Старший навідник протитанкового взводу В'ячеслав Іванушкін загинув від кулі ворожого снайпера під час оборони позицій ЗСУ в районі міста Мар’їнка Донецької області у понеділок, 7 серпня.

 

Захисник України не дожив півтора місяці до свого 31-річчя. Служив у військовій частині А3220 46-го окремого батальйону спецпризначення ЗСУ «Донбас-Україна». Саме цей батальйон нещодавно повернувся на позиції в районі Мар’їнки.

 

Про загибель бійця повідомили військовий комісар Саксаганського райвійськкомату міста Кривий Ріг Олександр Бритвич, а також радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Тетяна Губа у вівторок.

 

В'ячеслав Іванушкін є уродженцем Кривого Рогу, в 2004 році закінчив Криворізький професійний гірничо-металургійний ліцей, після чого працював електрозварювальником у ТОВ «МК-Монтаж».

 

У листопаді 2016 року вступив на військову службу за контрактом. У воїна залишилися дружина і семирічний син.     

 

Поховають В’ячеслава Іванушкіна на на Алеї Слави центрального кладовища Кривого Рогу в середу, 9 серпня. Перед цим відбудеться церемонія прощання із загиблим біля будинку по вул. Кропивницького, 89 в Саксаганському районі, де він жив.

 

В цей день у місті оголосили день жалоби. Відповідне рішення підписав виконувач обов’язків мера Кривого Рогу Сергій Маляренко. У Кривому Розі приспустять державні прапори України, скасують розважальні заходи, внесуть відповідні зміни до програм місцевого телебачення і радіо.

 

 

У свою чергу, штаб АТО повідомив у вівторок ввечері, що під час обстрілу українських укріплень неподалік Мар'їнки двоє українських військових загинуло, п'ятеро дістали поранення.

 

"Близько 4-ї ранку незаконні збройні формування розпочали обстріл українських укріплень неподалік Мар'їнки. У відповідь сили АТО накрили противника щільним вогнем. В ході цього протистояння одне з наших озброєнь вийшло з ладу та розірвалось. Внаслідок цього трагічного інциденту двоє українських військових загинуло, 5 - дістали поранення. За цим фактом працюють органи правопорядку", - йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляла «УМ», в районі Мар’їнки в понеділок також загинув 21-річний Володимир Зейлик з міста Пустомити Львівської області.