Снайпера Олексія Калабішку, що 18 років прослужив у 128-й бригаді, поховали в Мукачеві

14:31, 26.07.2017
Снайпера Олексія Калабішку, що 18 років прослужив у 128-й бригаді, поховали в Мукачеві

Олексій Калабіжка виховував двох синів - Ростислава та Максима (Оля Фрізер)

Олексій Калабішка загинув від осколкових поранень внаслідок підриву на вибуховому пристрої в Майорську поблизу тимчасово окупованого міста Горлівка Донецької області. 25 липня його поховали в Мукачеві.

"Для когось він був другом, а для когось братом... Для Вірки він був коханим чоловіком, а для Ростіка та Максима найдорожчим в світі татом... Для мене Альоша був швагром. Хороша людина, котрій треба було ще жити і жити, але...доля розпорядилася інакше, смерть не запитує, а забирає...", - написала родичка загиблого військового Ольга Фізер.

Відспівували Олексія в храмі Успіння Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви Київського Патріархату.




Під час чину похорону тіло Олексія Калабішка вкрили квітами його рідні, побратими та небайдужі жителі міста, які прийшли віддати шану загиблому.




Олексій Калабішка народився 12 листопада 1975 року у с. Плоске Свалявського району Закарпатської області.

З 1999 рокувін служив за контрактом в 128-й окремій гвардійській Закарпатській гірсько-піхотній бригаді, де отримав звання старшого прапорщика.

На війні Олексій Калабішка зарекомендував себе як дисциплінований командир та людяний друг, пише видання "Мукачеве.нет".

"Поєднати в собі суворе дотримання військової дисципліни з максимально людяним відношенням до своїх підлеглих. Ніколи не забувати про воїнську честь і вірність присязі. Бути там, де твоєї допомоги і підтримки потребують найбільше - Олексій завжди дотримувався цих принципів і був там де його присутність приносила найбільше користі", - опусують службу прапорщика Калабішки бойові побратими із "Закарпатського легіону".



Бойовий шлях він розпочав ще в серпні 2014-го на Луганщині.

"Згодом Дебальцево, знову Луганська область, околиці Донецька і Горлівки – все це довелось пройти Олексію. Назавжди в нашій пам’яті і молитва", - пишуть бійці його бригади.