Олег Черноконь «Спец» загинув під час обстрілу шахти «Бутівка»

13:37, 22.07.2017
Олег Черноконь «Спец» загинув під час обстрілу шахти «Бутівка»

Олег Черноконь "Спец" з маленьким сином.

Снайпер-інструктор 72-ї бригади Олег Черноконь, позивний «Спец», загинув під час обстрілу позицій ЗСУ на шахті «Бутівка» поблизу окупованого Донецька в четвер близько 22:00.

 

Про це повідомляє 72 Гвардійська ОМБР на своїй сторінці у Facebook.

 

Коли почався ворожий мінометний обстріл «Спец» перебував на спостережній точці шахти «Бутівка». Міна 82-мм калібру розірвалась на відстані півтора метри від нього. Уламки міни пройшли нижче каски бійця, яка лишилася неушкодженою.

 

Відомо, що 38 річний Олег Черноконь пішов на фронт добровольцем у складі батальйону «Айдар», згодом підписав контракт із ЗСУ, служив у десантних віськах, був розвідником і снайпером.

 

Товариші по зброї відзначають професійні якості загиблого воїна, який також володів ножевим боєм. Мовляв, його позивний багато про що говорить.

 

 

«Спец» був мешканцем Голосіївського району Києва. Бойові побратими кажуть, що Черноконь водночас був дуже сімейною людиною, мріяв про відпустку, щоб поїхати до дружини і маленьких дітей.

"Тепер він буде охороняти свою сім'ю з неба", - пишуть у соцмережах волонтери.

 

Нагадаємо, в останні дні російські окупанти неабияк активізувалися практично по всій лінії фронту.

 

За даними МЗС України, протягом 18-20 липня Україна втратила 11 своїх захисників, поранення отримали 15 військовослужбовців та двоє цивільних.