Олександр Клименко вкрав у кожного українця 300 доларів

19:59, 14.07.2017
Олександр Клименко вкрав у кожного українця 300 доларів

Олександр Клименко робить гарну міну за поганої гри.

Колишній міністр доходів та зборів Олександр Клименко вкрав із держбюджету України  12 млрд дол. США - фактично по 300 доларів у кожного українця.

 

Про це заявив заступник генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос у п’ятницю.

 

“Наголошую, що вкравши 12 млрд доларів по курсу 8, а це 96 млрд грн, з  бюджету України, Клименко таким чином вкрав у кожного українця, з тих сорока з лишком мільйонів українців, від немовляти до пенсіонера, 300 доларів по курсу 8", - заявив Матіос.

 

За його словами, обшуки та затримання які відбувалися у провадженні щодо Клименка  будуть не останніми у справі злочинної організації Януковича-Клименка.

 

У свою чергу, міністр МВС Арсен Аваков пізніше зазначив, що в рамках розслідування діяльності безпосередньо екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка буде описано і заблоковано майно групи компанії "ЮНІСОН".

 

За його словами, Клименко протягом 2011-2013 рр. на ім'я свого батька зареєстрував низку офшорних компаній на Британських Віргінських островах і на Кіпрі.

 

"Гроші, виведені з бюджету за допомогою тих самих "податкових майданчиків", легалізовувались у європейських банках через ці офшорні рахунки – і поверталися в Україну, але вже приватним компаніям. З 2011 до початку 2014 року на рахунки компаній "ЮНІСОН", медіа-холдингу "Вєсті" і ще двох компаній з управління активами, власниками яких були родичі міністра і які обслуговували "сім'ю" Януковича, перераховано понад 788 млн. доларів США", - написав Аваков в одному зі своїх блогів.

 

За даними МВС, група компаній "ЮНІСОН" за рахунок цих коштів придбала: 78 елітних квартир; 28 офісних приміщень; 5 будівель; 41 паркомісце; 11 земельних ділянок у Києві, Одесі та Донецьку; 23 автомобілі; три поверхи Торгово-розважального центру "Гуллівер" у Києві; 1000 залізничних вагонів.

 

Аваков додає, що "бізнес до сьогоднішнього дня приносив дохід (Клименку, а, можливо, і "Родині" Януковича), в тому числі, був джерелом фінансування медіа-холдингу "Вєсті".

 

"Майно, придбане на гроші, викрадені з бюджету – буде описано та заблоковано до остаточного рішення суду, яке, розраховую буде конфісковане на користь держави", - написав міністр.

 

Тоді як сам Олександр Клименко стверджує, що українські правоохоронці проводять обшуки, які не мають до нього жодного відношення.

 

"Відкрив інтернет і був здивований, дізнавшись що у мене проходять обшуки. Товариші Аваков і Матіос, змушений вас засмутити, у мене обшуків немає", - пише Клименко.

 

Утім, Анатолій Матіос не змовчав і відповів Клименку в дописі у Facebook  у п’ятницю ввечері:  «Екс-мінздох Клименко нервує (міс і містер Клименко- правда нині хороший день?). Клименко кинув у "бій" для захисту своєї імперії награбованих статків останні резерви - на обшуки почали під'їжджати кремезненькі хлопці з охоронної фірми "Скіф", яка належить Клименку. Пропонують любі найтовщі гроші за повернення і не вилучення схованих документів».

 

Головний військовий прокурор зіронізував: «І так цей «Скіф» доречно приїхав - ми якраз за рішенням суду і арештували їхні автівки. Не Ланоси. Документуємо іх пропозиціі. Знімати кіно буде "Юнісон сінема"

 

Як повідомляла «УМ», Головна військова прокуратура спільно з Нацполіцією провела  комплекс обшуків у п’ятницю в приміщеннях, що належать екс-міністру Клименку, в тому числі в медіа-холдингу "Вести".

 

Зокрема, в ТРЦ "Гулівер" у Києві був виявлений таємний офіс банку екс-міністра доходів і зборів "Юнісон".