Затриманий в Італії український військовий Віталій Марків має подвійне громадянство

11:55, 04.07.2017
Затриманий в Італії український військовий Віталій Марків має подвійне громадянство

Віталій Марків, один із заступників командира "Батальйону Кульчицького", має подвійне громадянство.

Затриманий в Італії за підозрою у вбивстві італійського фоторепортера Андреа Роккеллі біля Слов'янська Донецької області у 2014 році доброволець Національної гвардії України Віталій Марків має подвійне громадянство.

Про це повідомив заступник гепрокурора Євген Єнін, інформує "Громадське".

"Як нам стало відомо з ордера на арешт, виданого прокуратурою міста Павія, йдеться про те, що у пана Марківа є так само італійський паспорт. Водночас, влада України розглядає його в першу чергу як громадянина України", — зазначив Єнін, коментуючи скандальне затримання Марків.

Євген Єнін також додав, що наразі прокуратурою України не отримано жодного запиту щодо екстрадиції з італійського боку.

У зв'язку із затриманням Генеральне консульство Украни в Мілані звернулося до суду міста Павіа з клопотанням надати інформацію про підстави та обставини затримання Марківа.

Нагадаємо, що після появи інформації про затримання Віталія Марківа, Євген Єнін повідомив, що нацгвардієць не причетний до смерті італійського журналіста, адже той загинув від артилерійського обстрілу проросійських бойовиків.

Пізніше стало відомо, що Марківа затримали за свідченнями французького кореспондента.

Нагадаємо, у травні 2014 року на Донбасі поблизу Слов'янська загинув італійський фоторепортер Андреа Роккелі та російський журналіст, політв'язень та правозахисник Андрій Миронов. Миронов, який добре знав італійську, перекладав для Роккелі.