В НСТУ нагадали організаторам Євробачення, чому заборонили Юлії Самойловій в'їзд до України

14:40, 30.06.2017
В НСТУ нагадали організаторам Євробачення, чому заборонили Юлії Самойловій в'їзд до України

Якщо через Самойлову проти України на Євробаченні ведеть санкції, НСТУ буде судитися з Європейською мовною спілкою

Національна суспільна телерадіокомпанія України нагадала організаторам Євробачення, Європейській мовній спілці, що Юлія Самойлова із Росії порушила закони України, без дозволу виступаючи в окупованому Криму.

НСТУ опублікувала офіційну відповідь, у якій нагадала, що якість організації Євробачення-2017 високо оцінили не лише делегації країн-учасниць та глядачі шоу, а й Європейська мовна спілка, про що спілка повідомила ПАТ "НСТУ" в своєму офіційному листі.

"Рішення про заборону в'їзду на територію України Юлії Самойлової строком на три роки прийняла Служба Безпеки України у зв'язку з доведеним фактом незаконного в'їзду співачки на територію окупованого Криму", - ідеться у заяві НСТУ.

Там вчергове зазначили, що організація дотримується законів, але не впливає на рішення СБУ чи інших правоохоронних органів.

"У зв'язку з цим НСТУ повідомляє, що неухильно дотримується законодавства України, виконує рішення уповноважених органів влади і не вбачає можливим порушувати закони держави під жодним приводом. Євробачення як і будь-який інший міжнародний конкурс не може стати винятком і виправданням для порушення законів країн-учасниць конкурсу", - наголосили представники України.

У разі введення санкцій, в НСТУ пригрозили судом Європейській мовній спілці.

Нагадаємо, що 29 червня Зураб Аласанія повідомив, що Україну можуть очікувати санкції за недопуск на Євробачення Юлії Самойлової.